SMART Craiova

Colegiul „Carol I” trece la CNI. Consilierii votează joi preluarea

Colegiul Național „Carol I” va trece în administrarea Companiei Naționale de Investiții, în vederea reabilitării acestuia. Consilierii locali se întâlnesc joi în ședință extraordinară pentru a vota preluarea acestui obiectiv de către CNI.

Se aprobă predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale si Administrației Publice prin Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.” S.A., pe bază de protocol, a amplasamentului, construcție şi teren aferent, situat în Municipiul Craiova, str. Ion Maiorescu, nr. 2 (fost 6), judeţul Dolj și aflat în administrarea Consiliul Local al Municipiului Craiova, în suprafaţă construită de 4203 mp şi teren aferent în suprafață de 4973 mp din totalul de 26490mp, înscrişi în cartea funciară, identificat potrivit Cărţii funciare nr. 208792, nr. topo 208792 și nr. topo 208792-C4, liber de orice sarcini, în vederea şi pe perioada realizării de către „C.N.I.” – S.A. a obiectivului de investiţii „Reabilitare şi consolidare corp central Colegiul Naţional „Carol I” şi Opera Română Craiova”

se arată în proiectul de hotărâre.

Proiectul de reabilitare este cuprins și în actualul program de guvernare.

Contractul privind reabilitarea și consolidarea clădirii a fost scos de două ori la licitație, din fonduri de la bugetul local, însă ambele proceduri de achiziție au fost anulate din cauza faptului că au fost depuse oferte neconforme. Clădirea ce găzduiește Colegiul Național „Carol I” este monument istoric de interes național, unul dintre cele mai remarcabile pentru orașul nostru, însă se află într-o stare avansată de degradare. În momentul de față, clădirea nu mai găzduiește elevi, dat fiind pericolul la care aceștia ar fi expuși. Prestigioasa instituție de învățământ împlinește, în acest an, 192 de ani de la înființare.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite