De patru ani, ACCES Oltenia pictează speranță pe chipul femeilor diagnosticate cu diverse afecțiuni oncologice, femei care duc o luptă aprigă pentru supraviețuire. Multe din ele au uitat să zâmbească, s-au izolat și suferă. Cancerul nu tine cont de vârstă, de statut social. De nimic.
Apare când celule ale organismului devin anormale. Aceste celule cresc, se multiplică fără control și formează o masă numită tumoră. Multe cancere apar din întâmplare, se instalează și încep să distrugă. Pentru zece din femeile diagnosticate cu afecțiuni oncologice, Asociația de Consultanță și Consiliere Economico-Socială (ACCES) Oltenia continuă să scrie povești, întâmpinând ziua de 8 Martie, și în acest an, prin desfășurarea campaniei PICTĂM PE CHIP SPERANȚĂ.
Luminita Cheșnoiu are 33 ani și a fost diagnosticată cu cancer în urmă cu trei ani.
Este foarte dură lupta cu boala. În urmă cu doi ani m-am operat. A trebuit să-mi găsesc puterea să lupt, să merg mai departe… În mintea mea a fost permanent copilul meu, diagnosticat și el cu boala o rară, imobilizat în scaun cu rotile. El mi-a dat putere, m-a făcut să fiu puternică. Vreau să încurajez toate doamnele, vreau să le sfătuiesc să nu se gândească la boală, să încerce să asimileze cancerul ca orice alt diagnostic. Este greu, dar doar așa vor reuși!”
a spus Luminița Cheșnoiu.
Elena Tomescu are 69 de ani. În urmă cu șase ani a realizat că se întâmplă ceva cu corpul ei. Gândul a dus-o imediat la cancer, auzise atât de multe despre această boală. A fost foarte greu însă să accepte idea, timp de doi ani a refuzat operația.
Nu am spus copiilor despre problema mea. Îmi imaginam ce va urma, câtă presiune vor pune pe mine… Simțeam că nu pot în acel moment să comunic… Norocul meu a fost că am cunoscut un psiholog căruia i-am cerut sfatul. A fost extrem de greu, citostatice, radioterapie. Mi-a căzut părul, îmi era foarte rău… La psiholog însă, îmi puteam deschide sufletul. El îmi dădea putere să lupt, să nu cedez. Nu-mi era frică de moarte, aveam acea teamă de urâțenia în care transformă un om această boală. Admir inițiativa celor de la ACCES Oltenia, sunt pentru a doua oară aleasă să beneficiez de acest răsfăț, o zi la un salon de înfrumusețare, altă zi la o petrecere festivă dedicată nouă, a femeilor cu cancer. Ca persoană care am trăit ce înseamnă lupta cu cancerul, îi sfătuiesc pe toți să meargă să ceară sprijin specialiștilor, în special psihologilor”
a spus Elena Tomescu.
Campania PICTĂM PE CHIP SPERANȚĂ vine în sprijinul doamnelor diagnosticate cu afecțiuni oncologice, cărora le sunt oferite, în perioada 06 – 07 martie, în mod gratuit, servicii complete de make-up, hair-style, manichiură și o sedință foto profesională. La fel ca și anul trecut, gazdă este Salonul THE STUDIO, iar cei care dăruiesc din timpul și talentul lor sunt specialiști în domeniu, voluntari ai ACCES Oltenia.
10 doamne înscrise în programul nostru, care suferă de diverse afecțiuni oncologice au fost alese ca exemple de femei puternice, femei optimiste, femei cu speranță, pe ale căror chipuri vom picta zâmbete, fericire și empatie. Încrederea și curajul de care doamnele dau dovadă determină mediul organizațional să acționeze, să se implice și să arate că nu sunt singure în lupta pentru VIAȚĂ. Sunt femei cu vârste cuprinse între 28 și 60 de ani, aflate sub tratament. Avem alături de noi și un psihoterapeut, care la rândul său a trecut prin lupta cu această boală”
a spus Traiana Diaconu, manager program ACCES Oltenia.
Întreaga campanie a pornit de la ideea echilibrului psihic și a importanței încrederii în sine în perioade de vulnerabilitate. Depășirea stereotipiilor sociale legate de frumusețe și impunerea unui nou standard estetic – frumusețea ,,imperfectă” – contribuie semnificativ la consolidarea sentimentului de reușită pentru depășirea sincopelor fiziologice.
Am trecut la rândul meu prin ceea ce trec acum multe din aceste doamne. Când am aflat de campanie am fost extrem de emoționată, am realizat cât de mult ar fi contat pentru mine în acei ani de suferință să văd că cineva se gândește la mine. De 18 ani de când sunt operată, periodic fac analize, urmez tratament pentru a ține sub control boala. Din păcate, oamenii nu mai știu să se bucure de lucrurile simple, de prezent și este mare păcat. Haideți să ne gândim pentru câteva momente că sunt oameni care simt durere, trăiesc clipe de coșmar, sunt oameni care trăiesc sub cerul liber… Bucurați-vă de tot ceea ce sunteți, apreciați ceea ce aveți!”
a spus Gabriela Predu, psihoterapeut.
Campania PICTĂM PE CHIP SPERANȚĂ este desfășurată cu sprijinul AUCHAN Craiovița, salonului THE STUDIO, Centrului de Oncologie Sfântul Nectarie și 5 TO GO – Craiova și se va finaliza pe 8 martie 2018, de Ziua Internațională a Femeii, într-un cadru festiv, dedicat lor, DOAMNELOR SPECIALE, eveniment desfășurat la Sweet Escape.
Adauga comentariu