SMART Craiova

Elevă a Colegiului Naţional Militar Craiova reprezintă România la EUSO 2018

Performanţă răsunătoare pentru Colegiul Naţional Militar “Tudor Vladimirescu”, din Craiova. Irina Maria Palaghia, elevă în clasa a X-a, s-a calificat cu punctaj maxim – 100 de puncte – în lotul restrâns pentru Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene – EUSO 2018. Eleva liceului craiovean va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe care va avea loc în perioada 29.04 – 05.05.2018, la Ljubljana, Slovenia.

Irina Maria Palaghia a obținut mențiune la etapa națională a Olimpiadei de Biologie, desfăşurată în perioada 20 – 24.04.2017 în municipiul Baia Mare. Evaluarea elevilor participanți s-a realizat atât practic cât și din punct de vedere teoretic. În urma obţinerii acestui rezultat, eleva s-a calificat în lotul naţional lărgit EUSO 2018.
La Facultatea de Biologie – Geologie din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca a avut loc pe 12.02.2018 proba de selecţie a lotului restrâns de biologie al României pentru Olimpiada Internaţională de Ştiinţe a Uniunii Europene – EUSO 2018 şi eleva Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu” s-a calificat cu punctaj maxim.
În această perioadă, până pe 24.03.2018, Irina Maria Palaghia se află la Facultatea de Biologie – Geologie din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca pentru pregătirea lucrărilor de laborator în vederea participării la această competiţie internaţională.

Irina Maria Palaghia este originară din Oradea, judeţul Bihor, şi a fost îndrumată din clasa a IX – a şi până în prezent de profesor Genelia Petrescu.

Povestea Irinei Palaghia o puteți citi aici: http://www.smartcraiova.ro/2018/01/29/generatia-din-cazarma-pe-care-romania-se-poate-baza-elevii-colegiul-militar-tudor-vladimirescu/

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite