SMART Craiova

Aprinde o stea pentru epilepsie, pe 16 iunie, la Craiova

Pe 16 iunie 2018, între orele 10-11, Clubul LIONS Craiova organizează în Parcul „N. Romanescu” crosul Epilepsy Challenge. În România sunt estimate 400.000 persoane cu epilepsie.

Participanţii vor avea de parcurs 5 km, iar kit-ul de concurs costă 70 de lei până pe 15 iunie. În dimineaţa crosului, kit-ul poate fi achiziţionat cu 80 de lei. Banii obţinuţi din kit-uri vor fi direcţionaţi în sprijinul sistemului de telemedicină în epilepsie. Kit-ul conţine tricoul oficial, numărul de înscriere, tichet de tombolă, voucher.

Evenimentul este parte din cel mai mare cros pentru epilepsie din România – Epilepsy challenge. Acesta a început pe 26 mai, în Timișoara, iar evenimente similare sunt organizate simultan, în afară de Craiova, și în Alba Iulia, Bacău, Baia-Mare, Brașov, Sibiu, Târgu-Mureș, București și Cluj-Napoca.
Epilepsia se defineşte ca fiind starea creierului care permite apariţia unor crize de descărcări electrice bruşte în circuitele sale, însoţite de tulburări senzitive, motorii sau de comportament. Între crize, creierul funționeaza cel mai adesea firesc, iar persoanele sunt şi se comportă de cele mai multe ori absolut normal.

Epilepsy Challenge este un cros de 5 km cu caracter participativ, necronometrat, organizat cu trei scopuri: strângerea de fonduri pentru achiziția de minim patru noi aparate videoEEG cu care să dezvoltăm rețeaua deja existentă de Telemedicină în Epilepsie, dotând Centre de Epilepsie și Monitorizare EEG în orașele în care acestea nu există; înființarea unui centru național de sprijin psihologic al părinților care află acest diagnostic pentru copilul lor și de sprijin psihologic al adolescenților care află acest diagnostic; centrul este de tip “call center” online în care medici și psihologi își oferă expertiză, însă include și o platforma offline de orientare medicală și va reprezenta o sursă de informare sigură și competentă pentru pacienți și aparținătorii acestora; reducerea stigmei sociale a persoanelor cu epilepsie din România.

Mai multe informaţii puteţi găsi aici: https://www.epilepsychallenge.ro/orase/traseu-craiova.html

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite