SMART Craiova

O studentă de excepție are nevoie de sprijin financiar. Loredana Jianu, tânăra care a dovedit că orice dizabilitate poate fi învinsă

”Poți să ”repari” oamenii iubindu-i!” este unul din mottourile de suflet ale Loredanei Jianu, studenta de 28 de ani a Facultății de Drept, specializarea Administrație Publică, din cadrul Universității din Craiova. Studentă excepțională, beneficiară de bursă de merit, iubită de profesori, dar și de colegi, Loredana are nevoie de sprijinul nostru, al tuturor. Este un model pentru toți, este dovada că orice obstacol poate fi doborât și nicio dizabilitate nu poate izola o persoană.

Loredana Jianu a avut puterea să lupte în ciuda tuturor problemelor medicale: tetrapareză spastică dobândită, sindrom distonic, hipotomie musculară, diskinezie musculară, dizartrie. A absolvit Colegiul Naţional «Ioniţă Asan» din Caracal. Visul ei a fost să urmeze o facultate de psihologie pentru a-i consilia pe cei aflaţi în suferință, însă a ales până la urmă Facultatea de Drept, din cadrul Universității din Craiova.

Pentru a-i împlini visul de a fi studentă, mama ei, singura întreținătoare a Loredanei, s-a mutat cu fiica sa în cămin. Ea este cea care o conduce la cursuri, care o aduce cu căruțul cu rotile în sala de curs, cea care îi scrie cursurile.

De trei luni, problemele medicale ale Loredanei s-au agravat. Și-a pierdut mobilitatea la mâini și la picioare. În ciuda stării sale, Loredana învață foarte bine. Anul I a termiant cu media 9,88, în anul acesta va avea o medie la fel de mare. Din bursa ei și-a plătit orele de recuperare medicală de care are nevoie. Este o tânără cu voință de fier, cu un tonus extrem de pozitiv, dorință de a învăța”,

a spus Valeria Jianu, mama Loredanei.

Documentele medicale ale loredanei au fost trimise la o clinică din Germania care a acceptat să o primească de urgență pentru investigații complexe. Este programată pe data de 29 iunie. Singurul impediement este cel financiar. Loredana are nevoie de cel puțin 5.000 de euro, plus alți bani pentru transport atât pentru ea, cât și pentru mama sa. Dacă nu începe urgent tratamentul, medicii au avertizat-o că există riscul să paralizeze. Total.

Pentru a o ajuta pe colega lor, tinerii din cadrul Asociației Studenților în Drept din Universitatea din Craiova organizează vineri, 15 iunie 2018, ora 18:00, în incinta Casei de Cultură a Studenților, Sala Mare, spectacolul caritabil „Inimă, nu fi de piatră!” by Fabrica de Fericire!

Tineri și visători, cu speranța că putem schimba ceva în lume, apelăm la întreaga comunitate pentru a ne suține în cauza pentru care luptăm! Principalul nostru scop este, ca în urma spectacolului oferit, să reușim să strângem o sumă cât mai generoasă din donațiile pe baza cărora se va face intrarea la acesta. Este prietena noastră, este o studentă foarte conștiincioasă. În urma evaluării investigațiilor imagistice (făcute acum 4 ani) de către medicul neurochirurg și de către chirurgul ortoped și a consultației efectuate în țară, s-a stabilit că afecțiunea Loredanei a evoluat și s-a pus un nou diagnostic – Siringomielia, considerându-se necesară abordarea chirurgicală a herniei de disc cervicale pentru înlăturarea riscului unei eventuale paralizii totale”,

precizează reprezentanții Asociației Studenților în Drept.

În deschiderea concertului caritabil, va cânta tânăra solistă Ileana Dumitrescu, urmată de un moment surpriză care o va introduce în scenă pe cea de-a doua talentată artistă, Ioana Milculescu. Trupa Freaks îi va încânta pe cei prezenți cu un moment de dans, iar, în final formația Fabrrica.

Donațiile se pot face și în conturile bancare ale Loredanei Jianu atât în LEI cât și în EURO (titular Jianu Florina- Loredana):

Cont LEI: R092BRDE170SV36447131700
Cont EURO: R074BRDE170SV52688201700

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite