SMART Craiova

(Galerie foto) Accident feroviar la Cârcea. Viaductul Cârcea s-a prăbușit

Un tren de marfă încărcat cu biodiesel a deraiat în această dimineaţă în zona viaductului Cârcea. Garnitura de tren are în componenţă 23 de vagoane şi locomotiva. Şase vagoane au deraiat și au căzut de la o înălțime de peste 20 de metri.Din fericire nu s-au înregistrat victime omeneşti. Un tronson al viaductului Cârcea s-a prăbușit odată cu vagoanele.

Circulaţia feroviară a fost închisă duminică dimineaţa, începând cu ora 8:20, pe raza SRCF Craiova, între staţiile CF Malu Mare şi Banu Mărăcine, din cauza deraierii a șase vagoane din compunerea unui tren de marfă ce transporta produse petroliere, aparţinând operatorului privat GFR (Grup Feroviar Român), informează Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA printr-un comunicat.

“Trenul, care avea în compunere 23 de vagoane şi circula pe distanţa Slobozia – Veche Curtici, transporta produse petroliere. Menţionăm că locomotiva trenului a deraiat şi 6 vagoane din compunerea trenului 80315 aparţinând GFR s-au răsturnat în viaductul Cârcea. La faţa locului se deplasează reprezentanţii autorităţilor care vor ancheta cauzele producerii acestui incident, precum şi echipele de specialişti care vor interveni pentru eliberarea gabaritului”, se precizează în comunicat.
În prezent un tren de călători a fost oprit în parcurs (IR 1797 – în staţia CF Jianca) şi aşteaptă redeschiderea circulaţiei.
Mecanicul de locomotivă a fost testat cu etilotest şi a rezultat o alcoleie de 0,72 mg/l alcool în sânge. Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, pe numele acestuia s-a deschis dosar penal comiterea infracţiunilor de prezență la serviciu sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi distrugerea sau semnalizarea falsă în cazul producerii unui accident.
Pe numele lui se va întocmi dosar penal pentru prezenţa la serviciu sub influenţa băuturilor alcoolice.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj precizează că nu s-au înregistrat victime şi că nu există pericol de explozie. Prefectul de Dolj Narcis Purcărescu susţine că podul era în reparaţii şi că pe acel fir feroviar nu ar fi trebuit să circule niciun tren.
Ultimele informaţii arată că, de fapt, viaductul s-a rupt chiar în momentul în care trenul trecea.

Prefectul de Dolj Narcis Purcărescu susţine că podul era în reparaţii şi că pe acel fir feroviar nu ar fi trebuit să circule niciun tren.
“CFR infrastructură şi Staţia CFR Cârcea ştiau că se fac reparţtii la acest pod şi erau obligaţi să dirijeze trenul pe firul 1 de circulaţie”, a declarat prefectul de Dolj.
Conform Infotrafic, circulaţia feroviară este blocată pe Magistrala 900 Caracal-Craiova, din cauza uni tren de marfă care a deraiat.
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj au precizat că trenul de marfă deraiat în zona viaductului din localitatea Cârcea şi nu s-au înregistrat victime şi că nu există pericol de explozie. La faţa locului intervin mai multe echipaje de pompieri.
Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA precizează că circulaţia feroviară este închisă începând cu ora 08:20 între staţiile CF Malu Mare şi Banu Mărăcine din cauza deraierii a şase vagoane ale unui tren de marfă aparţinând operatorului privat GFR (Grup Feroviar Român).

Trenul, care avea în compunere 23 de vagoane şi circula pe distanţa Slobozia – Veche Curtici, transporta produse petroliere, iar locomotiva trenului a deraiat şi şase vagoane s-au răsturnat de pe viaductul Cârcea.
CFR precizează că la faţa locului se deplasează reprezentanţii autorităţilor care vor ancheta cauzele producerii acestui incident, precum şi echipele de specialişti care vor interveni pentru eliberarea gabaritului.
De asemenea, CFR precizează că în prezent un tren de călători a fost oprit în parcurs (IR 1797 – în staţia CF Jianca)) şi aşteaptă redeschiderea circulaţiei.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite