SMART Craiova

Păpușile ocupă iarăși strada. Craiova, o săptămână sub domnia celui mai frumos festival

Puppets Occupy Street, eveniment aflat, în acest an, la cea de-a cincea ediție – Earth Edition – , își deschide porțile sâmbătă, 25 august, iar timp de o săptămână îi va purta pe aripi de poveste pe toți craiovenii, indiferent de vârstă. Organizatorii festivalului au vorbit, astăzi, într-o conferință de presă, despre ce înseamnă acest eveniment și cum a ajuns el să schimbe fața municipiului.

Aflat la prima ediție în 2014, festivalul a ajuns să crească atât de mult încât, în acest an, circa 400 de evenimente vor avea loc pe străzile din Craiova, cu artiști din nenumărate țări și cu o desfășurare de forțe impresionantă.

Este unul dintre evenimentele pe care Craiova le dorește, le așteaptă, unul dintre evenimentele care aduce foarte multă bucurie craiovenilor – și nu numai – pentru că aici mă refer la artiștii păpușari care vin din întreaga lume. Aduce foarte multă bucurie comunității, din ce în ce mai multe categorii sociale, profesionale se alătură demersului nostru, aduce foarte multă bucurie pentru că aduce nu numai un plus de imagine, ci și pentru că noi, cei implicați în festival, simțim cum creștem odată cu festivalul și cum Craiova crește odată cu noi. O bucățică foarte mică din ceea ce aduce acest festival cred că este de datoria noastră să punem la temelia a ceea ce înseamnă Craiova anilor viitori”

a explicat Adriana Teodorescu, directorul Teatrului pentru Copii și Tineret „Colibri”.

Acest festival este, poate, lucrul care ne aduce cel mai aproape de Europa, de normalitate și de actualitate și de ceea ce reprezintă evenimente de cultură în lumea modernă. Festivalul a crescut în mod substanțial, an de an, iar la ora aceasta a devenit un festival care a atins pragurile internaționale și este respectat și recunoscut și tinde să atingă performanțele festivalurilor asemănătoare din Avignon, Charleville-Mezieres sau Edinburgh”

a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Anul acesta au venit trupe care merg la Charleville și Avignon și la festivaluri de animație importante, o să le găsiți pe străzile Craiovei cu niște spectacole absolut fabuloase. O să aveți ce vedea, vor fi opt zile de poveste, vom deschide în data de 25 august cu o paradă pe celebrul traseu, pe care deja îl știe toată lumea. Vom intra în programul normal, avem foarte multe locații. Sunt zile când o să avem chiar și opt locații. Avem Water Park-ul, care va găzdui o mega petrecere, Foam Party și The Four Elements. Avem Parcul Tineretului care, din punctul meu de vedere – eu nefiind craioveancă – este absolut extraordinar și multe surprize. Mai bine veniți pe străzi și o să vă bucurați alături de noi”

a explicat actrița Geo Dinescu, care face parte din echipa de organizare a festivalului.

Pentru voluntarii JCI, festivalul a devenit deja o tradiție. În acest an, echipa este la fel de numeroasă. Vor fi 40 de voluntari, răspândiți în toate spațiile de spectacol, gata să dea o mână de ajutor organizatorilor. Ei vor avea grijă și de copii, și de părinți, și de actori și de toată lumea, astfel incât să nu fie incidente, iar spectacolele să se desfășoare într-o manieră plăcută pentru toată lumea”

Ana-Maria Bebu, reprezentant Junior Chamber International Craiova.

Festivalul de anul acesta are și o latură caritabilă.

Componenta aceasta caritabilă vizează sprijinirea cu rechizite școlare a copiilor proveniți din familii dezavantajate, din medii sociale nu atât de frumoase, nu atât de bune. Vom fi împreună cu alți copii, alți tineri, alți voluntari, vom fi la aproape toate spectacolele și atelierele organizate în festival. Acolo ne veți găsi și acolo veți putea face donații pentru programul pe care noi l-am numit „Școala face viitorul, școala reface viitorul”, pentru a prinde ambele componente, atât abandonul școlar, cât și dorința copiilor de a merge la școală”

a precizat pr. Bogdan Trifu, de la Centrul Misionar-Educativ al Parohiei Oota.

Și noi suntem onorați că suntem această căsuță a păpușilor și că, de fiecare dată, vă urmărim cu mare drag. Urmărim aceste păpuși cum prind viață aici, în incinta Centrului Multifuncțional. Nu este deloc ușor, într-adevăr se pregătește pentru Craiova o serie de evenimente în cadrul acestui festival și oamenii aceștia, întreaga echipă, împreună cu doamna director, pe lângă talentul acesta pe care îl au, se dedică foarte mult”

a explicat Alina Voicu, reprezentant Centrul Multifuncțional Craiova, acolo unde au luat viață păpușile gigant ce vor fi văzute pe străzile Craiovei.

Programul complet al festivalului poate fi descărcat de aici.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite