SMART Craiova

„Drumuri Brâncușiene” a ajuns la final. Craiovenii vor decide unde vor fi amplasate sculpturile

Simpozionul Internațional de Sculptură „Drumuri Brâncușiene” a ajuns la final, astăzi, odată cu conferința de presă de încheiere. Evenimentul organizat de Casa de Cultură „Traian Demetrescu” și finanțat de Primăria Craiova și de Consiliul Local Municipal a prilejuit nașterea a încă cinci sculpturi în marmură, pe tema Marii Uniri, care vor popula orașul.

Aici, la Colegiul Tehnic de Arte și Meserii „Constantin Brâncuși”, timp de 30 de zile, cinci artiști din patru țări și-au dat concursul pentru a realiza niște lucrări cu care ne putem mândri. Astăzi, ne bucurăm de reușită datorită suportului pe care îl avem de fiecare dată din partea autorității locale, care prin serviciile din subordine ne-a oferit și ne oferă întotdeauna logistica de care avem nevoie pentru a implementa aceste minunate proiecte

a explicat directorul CCTD, Remus Vlăsceanu, care a mulțumit autorităților, gazdelor de la Colegiul „Brâncuși”, dar și colegilor de la instituția pe care o conduce.

Iată-ne la sfârșitul celei de-a șasea ediții a Simpozionului de Sculptură „Drumuri Brâncușiene”. Vreau să felicit artiștii care au participat anul acesta pentru efortul pe care l-au depus. A fost o lună foarte grea pentru ei, căldura, temperaturile ridicate și, totuși, și presiunea timpului a însemnat ceva. Orașul se îmbogățește cu alte cinci sculpturi de valoare (…) Aș veni cu o propunere, cu ocazia aceasta, ca amplasarea lor să facă subiectul unor dezbateri publice”

a declarat primarul Mihail Genoiu, care a sugerat realizarea unui concurs de propuneri pentru amplasarea statuilor.

Vă felicit, atât pe cei care faceți parte din Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, cât și pe invitații dumneavoastră din țară și din străinătate. Tema a fost una generoasă anul acesta, sunt o sută de ani de la Marea Unire, iar sculpturile care vor înnobila peisajul urban din Craiova, mie îmi plac. Sper să fie găsite locurile ideale unde să fie amplasate. E o muncă foarte multă, TRADEM a crescut foarte mult în ultima perioadă, sunt multe alte evenimente pe care cei de acolo le fac”

a explicat și Sorin Manda, care a precizat că așteaptă cu nerăbdare tema de anul viitor, propunând o eventuală temă de sculptură legată de orașele cu care Craiova este înfrățită.

Autorii sculpturilor și-au prezentat, apoi, operele, alături de gândurile lor legate de experiența avută la Craiova. Cei cinci sculptori și opere lor sunt: Ayhan Kayapinar (Turcia) – Rosy Rose, Anna Korver (Noua Zeelandă) – Freedom, Petre Virgiliu Mogoşanu (România) – Unitate, Masha Paunovic (Serbia) – Union, Emilian Popescu (România) – Synergie.

Astfel, se încheie cea de-a VI-a ediție a Simpozionului Internațional de Sculptură „Drumuri Brâncușiene”.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite