Județul Dolj se situează în primele locuri din țară atunci când vorbim de numărul de mormane de gunoi cartate. Ziua Curățeniei Naționale este cea mai amplă mișcare de implicare socială atât la nivel național cât și local, reunind voluntari care și-au propus să curețe toată țara de deșeuri într-o singura zi. Let’s do it, Romania!
Elevi, studenți, tineri și vârstnici au răspuns apelului lansat de campania „Let`s do it, Romania!” și au decis ca prima parte a zilei de sâmbătă să o petreacă altfel, cu mănuși și saci de gunoi la acțiunea de curățenie generală. Sunt peste 15.000 de persoane implicate în această campanie în județul Dolj.
Zonele din jurul Craiovei: Făcăi, Bucovăț, Ișalnița, Malu Mare, cartierul Bordei, centura de Nord a Craiovei sunt doar unele dintre zonele ecologizate, acțiuni similare desfășurându-se și în majoritatea comunelor doljene.
Gunoaiele strânse au fost depozitate la ECOSUD, groapa ecologică de gunoi de la Mofleni, singura autorizată din județul Dolj sau în stațiile de sortare de la nivel local din județ.
La nivelul municipiului Craiova transportul a fost asigurat de RAT Craiova, cu aproximativ 20 de autobuze.
Și Consiliul Județean Dolj s-a alăturat campaniei „Let`s Do It România!” Așa cum știți investim 54 de milioane de euro în această problemă a deșeurilor. Astăzi suntem alături de foarte mulți colegi, din subordonatele Consiliului Județean Dolj și din aparatul Consiliului Județean, peste 500 de colegi s-au aflat prin tot județul pentru a ajuta în această acțiune. Vrem să transmitem un semnal, am dori să fie un punct zero pentru toată lumea, am vrea să responsabilizăm mai mult cetățenii județului Dolj pentru a nu fi nevoie ca an de an să vină altcineva la ei în localitate și să facă curățenie, să înțeleagă importanța acestor acțiuni și să fie mai responsabili”,
a declarat Oana Bică, vicepreședinte Consiliul Județean Dolj.
Fiecare român produce în media, puțin peste 1 kg de deșeuri zilnic, adică aproape 400 kg pe an, ceea ce ar însemna peste 1 metru cub pe an. Pentru fabricarea unui kg de material PET se utilizează aproximativ 2 kg de petrol și importante cantități de energie. Reciclarea unei singure sticle de plastic ar economisi atâta energie cât să ţină un bec de 60W aprins timp de 6 ore.
150 de țări din întreaga lume se unesc în cea mai ambițioasă mișcare civică la nivel internațional – World Cleanup Day. Pe 15 septembrie 2018, milioane de voluntari din întreaga lume spun „Let`s Do It!” în lupta împotriva uneia dintre cele mai presante probleme de mediu – deșeurile.
World Cleanup Day a început pe 15 septembrie la ora 10 în Noua Zeelandă. Valul de acțiuni de curățenie va urma soarele prin 24 de fusuri orare și se va încheia 36 de ore mai târziu în Hawaii. Obiectivul World Cleanup Day este de a mobiliza 5% din populația Globului pentru a produce o schimbare reală de comportament
Adauga comentariu