SMART Craiova

A fost inaugurată Piața Gării. 60% din comercianți sunt producători

Noua Piață a Gării, modernizată în acest an, a fost ianugurată joi, 15 noiembrie. 60% dintre comercianți sunt producători. Proiectul arhitectural a fost inspirat de fosta hală a Pieţei Marşeu, ridicată cu mai bine de un secol în urmă în centrul Craiovei, pe locul unde se află acum Teatrul Naţional, apoi a fost demontată în 1969 şi remontată în Piaţa Centrală a Craiovei, unde a devenit Hala de carne.

Noua Piaţă a Gării a fost modernizată în cursul acestui an de SC Piețe și Târguri Craiova, având o valoare totală de peste 700.000 de lei, realizată exclusiv din fonduri proprii. Lucrările au fost efectuate de SC Aldu Construct SRL Craiova, firmă desemnată câştigătoare a licitaţiei publice la sfârşitul anului trecut.


Este prima piață din Craiova reabilitată de către S.C. Piețe. Este efectiv investiția și meritul lor, este prima piață modernă realizată la standardele care sunt cerute. Acești producători la care noi ținem foarte mult și pe care îi respectăm prin toate măsurile pe care le-am luat în ultimul timp au condiții normale, condiții sănătoase în care să-și vândă produsele atât în perioada verii, cât și iarna. Dovadă că pe perioada de vară vor mai fi făcute ceva investiții legate de aerisire, de ventilație. Îi felicit pe toți cei care coordonează activitatea de la SC Piețe, în frunte cu directorul Alin Mărăcine. Mi-aș dori ca toate piețele să arate ca aceasta,”

a spus Mihail Genoiu, primarul municipiului Craiova.

Fosta Piață a Gării a fost demolată în întregime, pe același amplasament fiind ridicată noua piață.

Au fost probleme peste care au reușit să treacă, un proiect mai vechi, început în 2014 pentru care directorul Alin Mărăcine s-a zbătut foarte mult. Sunt convins că SC Pieţe şi Târguri va continua investițiile și în alte piețe ale municipiului Craiova, dar și în Târgul de săptămână. Este un proiect frumos, un proiect care a păstrat arhitectura fostei piețe Centrale din anii 1960, 1970. În această piață se desfășoară începând de astăzi un comerț civilizat. Mă bucur foarte mult de faptul că cea mai mare parte este ocupată de către producători având în vedere că județul nostru este unul predominant agricol”,

a spus Sorin Manda, administratorul public al Craiovei.

Directorul SC Piețe și Târguri Craiova a promis că procesul de modernizare al piețelor va continua și în anii următori:

Vreau să mulțumesc în primul rând conducerii Primăriei Craiova, fără sprijinul acesteia nu ne-am fi aflat astăzi aici, vreau să mulțumesc și colegilor de la piețe pentru că fiecare în parte, într-o măsură mai mica sau mai mare, a adus aportul la acest proiect. Piața Gării este un proiect important, este prima și cea mai mare investiție de la Sc Piețe și Târguri. Urmează ca și în anii viitori să demarăm astfel de proiecte și în alte piețe din municipiul Craiova”.

Astfel, pe lista piețelor prinse să fie modernizate se află Piața din Brazdă și Piața de la Ciupercă, dar și Târgul de săptămână.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite