SMART Craiova

S-au aprins luminițele de sărbători. Mii de copii, la deschiderea Târgului de Crăciun

Magia sărbătorilor de iarnă a cuprins Craiova în această seară. Târgul de Crăciun și-a deschis porțile, iar luminițele de sărbători au fost aprinse de Gașca Zurli. Și pentru ca localnicii să nu simtă lipsa zăpezii, în tot centrul Craiovei, dar și pe bulevarde au fost proiectate peisaje hibernale, îngerași, steluțe, reni.


„Cortina” spectacolului a fost ridicată în Piața „Mihai Viteazul” de Renii lui Moș Crăciun, aduși de artiștii de la Teatrul Colibri.

Până pe 7 ianuarie, Primăria Craiova și Consiliul Local invită craiovenii să trăiască împreună spiritul celor mai frumoase sărbători de peste an, la Târgul de Crăciun în Atelierele lui Moșu’, pe Patinoarul din Piața „Mihai Viteazul” sau în Orășelul Copiilor, cu spectacole de colinde, înconjurați de ornamente de sezon sau savurând mâncare, dulciuri și băuturi care mai de care mai gustoase de la căsuțele din târg.

Acțiunile pregătite în acest an de autoritățile locale special pentru Sărbătorile de Iarnă vor avea loc în Piața „Mihai Viteazul” (Târgul de Crăciun, Patinoarul, spectacole) și pe esplanada Teatrului Național „Marin Sorescu” (Orășelul Copiilor).

Ne-am dorit să fie un moment special pentru copii și din acest motiv am invitat Gașca Zurli. Față de anul trecut când am avut aproximativ un milion de luminițe, anul acesta avem peste 1,2 milioane de luminițe”

a declarat primarul Municipiului Craiova, Mihail Genoiu.

Prezentă la deschiderea Târgului de Crăciun din Craiova a fost și fostul primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu:

Este primul an când nu se mai aprind luminițele la 1 Decembrie. Pot spune că am fost luată prin surprindere și eu însă este foarte bine, deoarece sunt foarte multe capitale ale lumii care deja au aprins luminițele de sărbători. Important este că foarte mulți craioveni au ieșit astăzi împreună cu copiii. Cred că de foarte mulți ani Craiova rivalizează cu mari capitale europene. Numai dacă ne uităm la stilul arhitectural al Centrului IStoric care nu se regăsește în multe orașe mari din Europa și chiar capitale europene. Trebuie să fim mândri de patrimnoniul cultural și arhitectural pe care îl avem. Suntem în an centenar și cred că anii următori trebuie să ne concentrăm cât mai mult pe reabilitarea a cât mai multor clădiri din orașul Craiova. Este ceea ce am primit moștenire și ceea ce lăsăm la rândul nostru generațiilor următoare.

Cele mai importante acțiuni sunt, în acest an, cele dedicate copiilor. În Casa lui Moș Crăciun sau în Căsuța Spiridușilor din Piața Mihai Viteazu se vor derula numeroase ateliere interactive pentru copii, de la decorare obiecte ceramică, pictură pe ipsos, realizare felicitări, decorare globulețe. Pentru a se evita aglomerația, cei mici se pot programa telefonic după cum urmează: pentru Casa lui Moș Crăciun – 0721.689.776, iar pentru Căsuța Spiridușilor – 0771.015.719. Ajutoarele Moșului și ai Spiridușilor, responsabili cu atmosfera de Crăciun, vor fi personajele de poveste sosite special în Craiova cu ajutorul echipei de la Evenimente Ideale.

Ediția din acest an a Târgului de Crăciun de la Craiova aduce în prim plan produse inedite de sezon, dar și momente speciale, dedicate atât celor mai mici, cât și adulților. Pentru prima oară, copiii din Craiova sunt invitați să împodobească, așa cum își doresc ei, un brad mare de Crăciun, ce va amplasat pe esplanada Teatrului Național – la Orășelul Copiilor. Bradul va fi la dispoziția copiilor începând cu data de 5 decembrie.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite