SMART Craiova

„Biblioteca anului 2017” Biblioteca Aman laureată a Galei APLER

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” a fost distinsă luni, 10 decembrie 2018, cu premiul „Biblioteca anului 2017” în cadrul celei de-a xx-a ediții a Galelor APLER (Asociația Publicațiilor Literare și Editurilor din România). Ceremonia în cadrul căreia au fost acordate 14 premii s-a desfășurat în sala ”Ion Băieșu” a Muzeului Național al Literaturii Române din București.

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” a fost reprezentată la București de managerul instituției și, totodată, inițiatorul proiectului dedicat Exilului Românesc. În legătură cu distincția primită, Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” a declarat că „premiul primit onorează întreaga echipă care a colaborat în direcția valorizării exilului românesc. Cărți, documente, manuscrise, opere de artă, obiecte personale și de mobilier, am reușit ca în decursul celor 2 ani trecuți de la înființare să completăm neîntrerupt fondurile dedicate Exilului. Muzeul Cărții și Exilului Românesc este, pe zi ce trece, un proiect care capătă noi valențe și care, pe bună dreptate, devine cunoscut de către tot mai mulți români. Îi mulțumim domnului domnului Ioan Cristescu, președintelui APLER, precum și membrilor juriului pentru opțiunea făcută pentru biblioteca noastră. Validarea pe care o primim împreună cu acest premiu reprezintă încununarea tuturor eforturilor demarate în ultimii ani”.

Premiul vine să recunoască atât importanța înființării „Bibliotecii Exilului Românesc din Paris – Basarab Nicolescu”, cât și demararea unicului proiect din România dedicat exilului românesc – Muzeul Cărții și Exilului Românesc, proiect susținut de Consiliul Județean Dolj.
„Consiliul Județean Dolj a făcut din domeniul cultural o prioritate, propunându-și ca, prin politica investițională adoptată, prin fondurile europene accesate și prin alocările financiare acordate, să contribuie la transformarea instituțiilor de profil din subordine în repere la nivel național. Succese precum cel repurtat de Biblioteca «Alexandru și Aristia Aman» în cadrul ediției din acest an a Galei Premiilor APLER validează această strategie și ne motivează să continuăm pe acest drum. Desigur că meritele pentru această importantă reușită aparțin în primul rând colegilor noștri de la Biblioteca Județeană și managerului Lucian Dindirică, o echipă performantă, către care îndreptăm sincere felicitări“ , a declarat Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj.

Gala APLER s-a desfășurat luni, 10 decembrie 2018, la Muzeul Național al Literaturii Române.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite