SMART Craiova

Povestea merge mai departe: Story Wood Cut, ediția a II-a, la Craiova

Craiova va fi gazdă, în perioada 5-12 mai 2019, a celei de-a II-a ediții a proiectului cultural „Story Wood Cut”. Inițiativa acestui proiect aparține artistului craiovean Gabriel Rizea, materializată împreună cu Casa de Cultură Traian Demetrescu.

Sub deviza ”susținem turismul cultural”, la fel ca și la prima ediție, șase sculptori din întreaga țară vor realiza live în Parcul Tineretului din Craiova, opere de creație – mobilier urban, ilustrând cu măiestrie eroi şi personaje celebre din lumea poveștilor.

Colecția lucrărilor realizate în 2018: Bestia din celebra poveste Frumoasa și Bestia, Mica Sirenă, Motanul încălțat, Bambi, Elsa, Albă ca Zăpada va fi completată în acest an cu noi personaje de basm iubite de copii.

Ne-am propus ca fiecare ediție să aducă ceva în plus. Astfel, am decis ca în acest an lucrările să nu mai fie realizate in situ, ci pe bucăți din arbori strânși de-a lungul anului. Vom realiza de această dată mobilier urban pentru copii, mai exact băncuțe care vor avea la capete personaje de poveste: Tom și Jerry, Mickey și Minnie Mouse, Scufița Roșie și Lupul, Winnie și Măgărușul, Mowgli și Baloo. În plus, am decis să aducem și artiști noi invitați, dar să păstrăm și din cei din anul trecut. Tot ca noutate, cei șase artiști vor lucra în același loc, chiar la intrare în parcul craiovean”,

a spus Gabriel Rizea.

Cei şase artişti care au realizat lucrările din Parcul Tineretului în 2018 sunt: Gheorghe Bostănică, Viorel Constantin Rădăcină, Gabriel Rizea, Gabriel Felician, Ioan Ungur, Mihai Iasinovschi, Vasile Koter.

Smart Craiova v-a prezentat în 2018 povestea lemnului ce prinde viața personajelor de basm:

Șase artiști din întreaga țară au înfrumusețat Craiova. Sunt cei care au făcut „lemnul să cânte”

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite