SMART Craiova

Bulevardul Carpenului va fi gata în luna octombrie

Lucrările pe viitorul bulevard Carpenului, din cartierul Bariera Vâlcii, avansează. În acest moment, constructorul excută lucrările de canalizare. Conform declarațiilor reprzentanților Primăriei Craiova, în luna octombrie a acestui an, proiectul trebuie să fie finalizat.

Se lucrează intens la casetarea canalului de pe strada Carpenului. Este vorba de lucrări ample la canalizarea menajeră și cea pluvială, concepută să susțină întreg sistemul de canalizare pluvială al cartierului Bariera Vâlcii. Investiția se ridică la 15.850.480 de lei.

Vremea bună a permis ca lucrările pe acest tronson al zonei Carpenului să înainteze. Primii metri de conductă au fost deja introduși. Lucrările nu sunt atât de simple pe cât au părut la început. Se curăță tot stratul vegetal, se introduce pământ de bună calitate după care se sapă din nou șanțul în care se introduc conducte care să permită debitele care sunt calculate în această zonă. Lucrările sunt în grafic. Vor fi executate și lucrări pe care le va face concomitent și Compania de Apă pe câteva tronsoane pe care trebuie să-și finalizeze canalizarea menajeră, dar și niște branșamente ce trebuie realizate pentru ca după aceea să nu se mai să intervină asupra covorului asfaltic. Este important faptul că și alte străzi care ies din canalul Carpenului încep să intre în reabilitare, prima la care s-a dat ordinul de începere este strada Merișorului. Vom continuă apoi cu pachetul cu străzile: Plopului, Trandafirului, Stejarului, Vișinului și Mesteacănului. Carpenului are o lungime de 1691 de metri, aceasta este lungimea canalului, iar lungimea conductei este de 1820 de metri, ieșind în amonte cam 20 de metri în afara canalului și aproape 180 de metri în aval pentru a putea să fie cuplată la următoarele lucrări ce se vor face”,

a spus Mihail Genoiu, primarul municipiului Craiova.

Planul prevede continuarea bulevardului atât până în zona Hanul Doctorului, cât și până în zona Lacul Tanchistilor, pentru a ajunge în Centura de Nord. Pentru tronsonul care va continua spre Hanul Doctorului se lucrează la studiul de fezabilitate.

În continuare, de la intersecția cu strada Gârlești și până la lacul Hanul Doctorului cu posibilitatea de ieșire în Calea București, tot acest canal care este complet inaccesibil în acest moment, va face obiectul unui studiu de fezabilitate. La fel și în celălalt sens, la intersecția cu strada Teilor se va face un studiu pe Canalul Mălinului în spre zona Lacul Tanchiștilor să aibă o străpungere în spre Centura de Nord. Practic încet se configurează o centură intermediară care să asigure accesul dinspre București spre cartierul Bariera Vâlcii”,

a completat Mihail Genoiu.

Proiectul Carpenului prevede casetarea canalului și aducerea la nivel de stradă asfaltată cu două benzi pe sens, cu un scuar cu spațiu verde care va delimita cele două sensuri de circulație și cu gard metalic de protecție care să delimiteze sensurile de circulație.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite