SMART Craiova

Brian Whitmore, analist Radio Europa Liberă, invitatul videoconferinței organizată la Biblioteca Aman

Ambasada SUA are plăcerea să vă invite marţi, 26 martie, la o videoconferinţă interactivă despre dezinformare, ştiri false, propaganda rusă şi efectele ei asupra României şi relaţiilor bilaterale. Evenimentul va avea loc la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, sala “Marin Sorescu”/American Corner, ora 14:00.

Din Washington DC, invitatul acestei conferinţe va fi Brian Whitmore, Analist principal specializat pe Rusia, Radio Europa Liberă/Radio Libertate (RFE/RL).

Brian Whitmore este analist principal specializat pe Rusia pentru RFE/RL. Este autorul blogului The Power Vertical, al podcastului The Power Vertical şi al rubricilor the Daily Vertical şi the Morning Vertical, toate dedicate chestiunilor ruseşti. Înainte de a se alătura echipei RFE/RL în 2007, Whitmore a lucrat timp de opt ani la Boston Globe, întâi în redacţia de la Moscova, apoi la Praga, în calitate de corespondent pentru Europa Centrală şi de Est. Anterior, a fost corespondent politic şi editorialist la The Moscow Times şi la publicaţia The Sankt Petersburg Times. De asemenea, a predat relaţii internaţionale la Universitatea din South Carolina şi a fost lector invitat la Facultatea de Relaţii Internaţionale a Universităţii de Stat din Sankt Petersburg, Rusia şi la Universitatea Naţională Mechnikov din Odessa, Ucraina. Articolele lui Brian Whitmore au apărut în importante publicaţii occidentale despre relaţii internaţionale, inclusiv The Atlantic, The New Republic, Foreign Policy şi Newsweek şi i se solicită frecvent comentarii politice de către CNN, BBC şi NPR.

Vor participa la această videoconferinţă jurnalişti şi studenţi de la facultăţi de specialitate. Discuţia se va desfăşura în limba engleză. La eveniment vor participa invitați din București, Cluj-Napoca, Iaşi şi Constanţa.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite