SMART Craiova

Burse pentru elevii olimpici. Eveniment caritabil organizat de Rotary Club Craiova dedicat strângerii de fonduri pentru burse şi premii şcolare

Rotary Club Craiova în parteneriat cu Filarmonica “Oltenia” Craiova și Rotary Club Anatolia Thessaloniki organizează vineri, 12 aprilie 2019, ora 19:00, cea de-a șasea ediție a Galei „Rotary Susține Excelența în Educație”, eveniment caritabil dedicat strângerii de fonduri pentru burse și premii școlare.

Spectacolul va avea loc cu concursul unor artiști de excepție – Dirijorul Theodoros Orfanidis, soprana Sonia Theodoridou, tenorul Ioannis Lakis, pianist Aikaterini Liata (componenți ai grupului Orchestra Mobile), ai unei părți a corului Cantabile din Grecia și a Orchestrei Filarmonicii “Oltenia” Craiova. Gala este organizată sub egida “Culture – Friendship – Cooperation”, tema de cooperare a cluburilor Rotary din Balcani.

Fiecare elev are dreptul la performanțe și la atingerea propriilor standarde și idealuri. De multe ori, elevi cu potențial deosebit și dorință puternică de a învăța nu-și pot atinge obiectivele din cauza situației materiale. Pentru acești elevi cu rezultate deosebite la învățătură, la concursuri și olimpiade școlare, Rotary Club Craiova acordă burse care să le susțină proiectul de viață.

În calitate de membri ai societății, avem datoria de a susține acești minunați copii și familiile lor care realizează venituri reduse, prevenind, astfel, marginalizarea unor viitori performeri. Prin programul „Rotary susține excelența în educație” ne propunem să promovăm și să recompensăm dorința de a studia, ambiția și performanța elevilor.

Prin programul “Rotary susține calitatea în educație”, Rotary Club Craiova acordă lunar un număr de 20 de burse elevilor care, în cursul anului anterior, au avut rezultate deosebite la învățătură, la concursurile și olimpiadele școlare și care, la nivel de familie, nu se pot bucura de o susținere materială corespunzătoare. Comisia de acordare este formată din directorii liceelor din care provin elevii și din reprezentanți ai Rotary Club Craiova, selecția făcându-se transparent, în baza dosarelor depuse de elevi.

O altă categorie de suport financiar o constituie premiile pentru excelență. Anual, Rotary sprijină performerii olimpiadelor și ai concursurilor școlare, fie prin premii, fie prin susținere financiară în vederea participării la cantonamente sau concursuri.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite