SMART Craiova

Hristos anesti! Lumânări de Paști primite în dar de la Salonic

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” a primit în dar mai multe lumânări tradiționale de Paști – Lambatha, realizate de copiii îngrijiți în cadrul Asociației „Amea Sotir” din Salonic.

Lumânările tradiționale pe care le folosesc grecii pentru a celebra Noaptea Învierii, renumitele Lambatha, joacă un rol semnificativ în pregătirea și așteptarea celei mai mari sărbători a creștinătății. Lucrate în regim handmade, lumânările sunt frumos decorate, în culori vii și vesele, și sunt înzestrate cu ornamente strălucitoare, reflectând personalitatea și gusturile tuturor celor care le folosesc pentru a lua lumina sfântă și pentru a spune într-un glas „Hristos anesti!” – Hristos a înviat! Întrebuințate pe scară largă în Grecia, lumânările tradiționale reprezintă o marcă a identității creștine pe care grecii din diaspora o perpetuează de generații.

Acțiunea se încadrează în seria de activități, proiecte și colaborări convenite între Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” și Consulatul General al României la Salonic cu scopul de a combate excluziunea socială, dar și pentru promovarea incluziunii și parteneriatelor prin educație și cultură.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite