SMART Craiova

Street Delivery Craiova 2019 scoate poezia în stradă. Ce pregătesc organizatorii

Street Delivery revine la Craiova, în luna septembrie, cu o a doua ediție. Dacă anul trecut, tema aleasă de organizatori la nivel naționa a fost „SMART CITIES?”, iar evenimentul s-a desfășurat pe str. Popa Șapcă, în acest an tema va fi „POEZIA E ÎN STRADĂ”, iar strada propusă este Mihail Kogălniceanu.

Street Delivery Craiova 2019 se concentrează pe inspirația scoasă în stradă prin artă, cuvânt, design, arhitectură, prin poeticile cotidianului, geografiile literare și metaforele orașului, oferind și doza firească de distracție. Asta au explicat organizatorii, în cadrul unui eveniment de lansare a ediției de anul acesta, cât și de realizare a unei retrospective a evenimentului de anul trecut, care a avut loc la Biblioteca Franceză Omnia.

Ne-am dorit să aducem laolaltă artiștii, colaboratorii, partenerii media, reprezentanții instituțiilor, ONG-urilor și prietenii care au participat la ediția de anul trecut și care sperăm să participe și la ediția din acest an. Noi credem într-o comunitate activă și unită și ne dorim ca fiecare să se implice din ce în ce mai mult și, astfel, să creștem acest eveniment împreună, și pentru că inițiativa este una foarte importantă”

a explicat Patricia Ionescu, co-organizator al Street Delivery Craiova.

Alături de Patricia Ionescu, în echipa de organizatori sunt Ana Maria Cratiță și Corina Radu, care a făcut și o retrospectivă a evenimentului de anul trecut. La lansarea de miercuri a fost prezent și Cristian Neagoe, fondator al Street Delivery.

Cele trei zile rezervate Street Delivery Craiova 2019 sunt 6, 7 și 8 septembrie, iar pe participanți îi așteaptă proiecții de film, ateliere de creație pentru copii și adulți, inițiative cetățenești și ale ONG-urilor, activări creative, arte vizuale, dans, street art, street food și delicatese, concerte live, conferințe și dezbateri.

dav

A restrânge apelul de proiecte la o temă reușește să creeze mai multă creativitate. Când creativitatea e puțin limitată sau restrânsă la o anumită temă, oamenii știu la ce să se gândească. Am avut mai mulți ani teme care erau legate de oraș, de urbanism, arhitectură. Acum, ne-am dus într-o zonă mai literară, dar asta ține mai degrabă de o poetică a cotidianului, de o geografie literară a orașului. E vorba despre o poezie mai degrabă în sensul larg, în sensul în care putem să aducem un pic mai multă sensibilitate în ceea ce pare, de obicei, foarte agresiv, cum sunt orașele mari sau străzile”

a completat și Cristian Neagoe, fondator Street Delivery la nivel național.

Evenimentul de anul acesta va avea loc începând de la Biblioteca Omnia și până la zona New York. Am ales strada aceasta pentru că, dată fiind tema din acest an, ne-am gândit că implicarea a două biblioteci este necesară și potrivită, și avem pe această stradă Biblioteca Omnia și Biblioteca Aman. Ne-am gândit, când am ales strada, și la Bazarul Craiovei. Avem și Grădina Minerva, reînviată la un moment dat, dar și clădirea New York, fostul Hotel Geblescu. Cam acestea sunt motivele pentru care am ales această stradă, dar și faptul că ne propunem și ne dorim ca în fiecare an să ne vină idei de a schimba strada. Avem destul de arătat și se leagă foarte bine și de centrul nostru pietonal, de care ne bucurăm în ultima vreme”

a punctat Ana Maria Cratiță.

Un apel la proiecte a fost lansat cu această ocazie, care va fi făcut public mâine, pentru a le da șansa doritorilor să participe la acest eveniment.

Ne-am gândit să propunem sponsorilor o legătură mai personală cu proiectele, și am lansat programul „Adoptă o idee”, prin care sponsorul va alege o idee și o va ajuta să crească până în luna septembrie”

a conchis Corina Radu.

Voluntarii sunt bineveniți și chiar încurajați la Street Delivery Craiova, iar aceștia pot lua legătura cu organizatorii evenimentului pe pagina de Facebook, pentru a se putea implica în eveniment.

Street Delivery își propune să redea orașul locuitorilor săi și să îi facă să contribuie activ la viața cetății. Street Delivery este un manifest urban care are loc pe străzile din România și este cunoscut și ca fiind cel mai influent eveniment de responsabilitate civică de la noi din țară. Fondat în București în 2006 de Fundația Cărturești și de Ordinul Arhitecților din România, conceptul a fost adoptat de-a lungul timpului în opt orașe din România, Craiova alăturându-se listei în anul 2018.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite