SMART Craiova

Noaptea muzeelor la Teatrul Colibri! 70 de ani de poveste!

Teatrul Colibri organizează sâmbătă, 18 mai, o noapte a porților deschise, în care cei mici și cei mari pot afla povestea păpușilor. Este o invitație prin istoria de 70 de ani a Teatrului de păpuși din Craiova, o istorie ce unește anii teatrului cu vârstele copilăriei. Evenimentul va avea loc între orele 19.00-01.00.

Teatrul Colibri se va transforma pentru câteva ore într-o galerie cu exponate (păpuși, elemente de decor, recuzită, costume, fotografii, afișe), care s-au regăsit în spectacolele din repertoriu sau au însuflețit Muzeul „Memoria păpușilor jucate“, primul de acest fel din România, premiat UNITER.

Nu vor lipsi jocurile și culorile, surprizele și provocările, întâlnirile cu actorii, confruntările, în cele mai nebănuite locuri ale teatrului, cu personaje din spectacole, emoția mânuirii păpușilor, curiozitatea descoperirii diverselor tipuri de păpuși.

Ultima destinație a călătoriei va fi expoziția foto #InstaCraiova – ediția a IV-a, ce are ca tematică jungla urbană.

Evenimentul Noaptea Muzeelor la Teatrul Colibri este totodată un discret omagiu pentru Eustațiu Gregorian, primul scenograf al teatrului de păpuși craiovean, personalitate internațională a scenografiei, creator de stil și estetici în teatrul românesc de animație.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite