SMART Craiova

Păpușile Teatrului ”Colibri” pleacă la drum! Maraton de evenimente pentru actorii craioveni

Urmează o perioadă plină pentru actorii și păpușile Teatrului pentru Copii și Tineret „Colibri”: spectacole pe scena craioveană, participări la festivaluri naționale și internaționale, spectacole jucate pentru comunitățile de români din Bulgaria și Serbia.

În perioada 19-24 mai 2019, Teatrul „Colibri” va porni în „Caravana teatrului românesc pentru copiii din Timoc”, un proiect inițiat de Institutul Cultural Român (ICR), prin Direcția Românii din afara Granițelor. Opt reprezentații ale spectacolului „De-a capra cu trei iezi” vor fi oferite de actorii craioveni în mai multe localități din Bulgaria și Serbia, unde există comunități românești.

Nu este pentru prima dată când avem un parteneriat cu ICR, derulat pentru românii din Valea Timocului. Și în anii trecuți am susținut spectacole în localităţi cu populaţie majoritar românească”,

a declarat Adriana Teodorescu, managerul Teatrului „Colibri”.

Pe 26 și 27 mai, instituția este invitată să participe la cea de-a V-a ediție a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii „Arlechino – Caravana Poveştilor”, alături de trupe din Galaţi, Alba Iulia, Constanţa, Brăila, Cluj Napoca, Timișoara, Baia Mare, Oradea, Botoşani, Târgu Mureş, Ploieşti, Bacău, dar și din Italia, Argentina și Republica Moldova. Publicul din Brașov va putea vedea unul dintre cele mai recente spectacole ale instituției „Puiul de om din Cartea Junglei”.

Apoi, pe 29 și 30 mai, actorii craioveni vor ajunge la Festivalul de Teatru pentru Copii „FEST KIDS”, de la Caracal. Cea de-a III-a ediție promite șase zile de distracție, cu spectacole de teatru de păpuși și animație, atelier de creație, jocuri interactive, muzică și desene pe asfalt. Din program fac parte două spectacole ale Teatrului „Colibri”: „Cenușăreasa” și „Prietenii Motanului Încălțat”.

„Absolut!”, cu Marcel Iureș, închide Stagiunea „Colibri. ACTul 3”

Și craiovenii sunt așteptați la Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri”. Astfel, cei mici sunt așteptați la spectacolele din weekend: „Rățușca cea urâtă” (sâmbătă, 18 mai, ora 18.00), „Alis în lumea păpușilor” (19 mai, ora 11.00), „Prințul Broască” (25 mai, ora 18.00), „Jocuri magice” (26 mai, ora 11.00).

Joi, 30 mai, instituția va încheia stagiunea „Colibri. ACTul 3”, organizată împreună cu Teatrul ACT din București, cu „Absolut!” după „Ivan Turbincă” de Ion Creangă.

Polemic și terapeutic ne încercăm puterile cu periculoasa artă a spunerii unei povești. Și nu una oarecare. E vorba despre o poveste printre personajele căreia se află Dumnezeu, Moartea, Dracul… Oamenii care or să o asculte își vor aminti, pentru o vreme, că se poate vorbi despre lucruri mari și esențiale fără fasoane, cu umor și nepăsare”,

spune Alexandru Dabija despre spectacolul Absolut.

Biletele, la prețul de 20 lei, se pot procura de la Agenția Teatrului „Colibri”, de luni până sâmbătă, între orele 10.00-19.00, iar duminica, în intervalul 10.00-13.00.

Reîntâlnirea cu actorii și păpușile teatrului craiovean va avea loc și în cadrul spectacolelor prezentate cu prilejul Zilelor orașului (30 mai – 9 iunie).

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite