SMART Craiova

Păpușile Teatrului Colibri au petrecut o noapte albă alături de copii, la Noaptea Muzeelor! 70 de ani de poveste!

Actorii și păpușile Teatrului pentru Copii și Tineret Colibri au petrecut o noapte albă, sâmbătă seara, când instituția a organizat prima ediție a evenimentului Noaptea Muzeelor, o călătorie prin istoria de 70 de ani a instituției, ce unește anii teatrului cu vârstele copilăriei. Un omagiu adus primului scenograf al teatrului de păpuși craiovean, Eustațiu Gregorian, personalitate internațională a scenografiei, creator de stil și estetici în teatrul românesc de animație.


Sute de copii, părinți și bunici au așteptat nerăbdători să pășească în această lume fascinantă, a teatrului de păpuși. Un labirint pe care au avut șansa să îl descopere imediat ce au pășit în holul central al instituției. Fotografii vechi, de colecție, cu imagini din spectacolele jucate de păpușii și actorii teatrului au putut fi admirate în albumele care ascund atâta istorie. O istorie atât de frumoasă în această lume de basm, lumea copiilor. Incursiunea a continuat în spatele scenei, locul în care povestea prinde viață, iar de această dată spectatori în sala instituției au stat chiar păpușile, iar copiii alături de actori au fost protagoniștii unor piese jucate acolo pe loc, cu multă imaginație, talent și dăruire. Și atelierul în care păpușile sunt create, depozitate, locul în care sunt create costume a fost deschis pentru a fi descoperit.


Teatrul Colibri s-a transformat pentru câteva ore într-o galerie cu exponate, cu păpuși, elemente de decor, recuzită, costume, fotografii, afișe, care s-au regăsit în spectacolele din repertoriu sau au însuflețit Muzeul „Memoria păpușilor jucate“, primul de acest fel din România, premiat UNITER.
Nu au lipsit jocurile și culorile, surprizele și provocările, confruntările, în cele mai nebănuite locuri ale teatrului, cu personaje din spectacole, emoția, curiozitatea și nerăbdarea mânuirii păpușilor.
Ultima destinație a călătoriei a fost expoziția foto #InstaCraiova – ediția a IV-a, ce are ca tematică jungla urbană.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite