SMART Craiova

Zâmbetul Evei face minuni! „Cântăm Împreună”, concert pentru 17 copii speciali

În brațele părinților, ascultând încet muzică live, 17 copii speciali au avut o seară a lor. Zâmbetul Evei (Eva Gabriela Popescu, n.r.) a adunat la un loc un grup de copii, părinți, dar și prieteni la o seară cu cântec pe acorduri de chitară.

Evenimentul a avut loc joi, 27 iunie, pentru copiii cu sau fără nevoi speciale și părinții lor, în scopul incluziunii sociale.

Au cântat Otilia Badea, Irina Badea, Gina Cojocaru, Maria Ștefan, Visarion Terheci, Aris Cioablă, Nicoleta Enache, Gloria Radu, Filoteea Ouatu, Silvia Ceche, Daian Constantin, Laura Preda, îndrumați de Ana-Maria Tudora și Dumitru Tibi, un tătic pasionat de chitară. Este un eveniment pe care ni l-am dorit de ceva timp, dar am așteptat să găsim o sală pe placul celor mici, cu mochetă pe jos pentru ca micuții să se poată mișca în voie, să poată sta pe jos fără probleme să asculte muzică, să se poată bucura de un eveniment emoționant dedicat lor”,

a spus Mihai Popescu, tatăl Evei Gabriela, care luptă din răsputeri să-și vadă fetița vindecată și fericită și care aduce alături și alți zeci de copii cu sau fără probleme medicale.

O seară perfectă, o seară așa cum orice copil trebuie să aibă.

O seară magică pentru copii minunați și părinți atât de speciali! O seară cu veselie, cântece și oameni frumoși cu suflet bun! Acești copii extraordinari trebuie să fie cât mai vizibili, nu este normal ca în România anului 2019, părinții acestor copii să fie marginalizați și evenimentele să fie organizate convențional. Un eveniment atât de senin, un semn că lupta acestor oameni trebuie să continue, iar noi societatea să îi susținem, să nu îi lăsăm să cedeze, să le dăm forța de care au nevoie”,

a spus Gabriela Predu, psiholog.

Zâmbetul Evei este zâmbetul copiilor care au corpul fragil, încercat de boală, dar care sunt atât de puternici!

Reamintim faptul că primul an de viață al Evei Gabriela Popescu a fost perfect, fetița având o dezvoltare fizică și neurologică firească. La un an, organismul Evei a contactat bacteria Escherichia coli și astfel a început coşmarul: sindrom hemolitic uremic, encefalopatie severă cu regres neuro-psihomotor restant, opistotonus cu arcuire severă greu reductibilă, deficit motor de tip tetraparetic-tetraplegic spastic. Copilul a rămas cu reflexele primare, pierzând toate reflexele dobândite pe care le avea până la momentul îmbolnăvirii. Boala a generat complicații grave la nivel neurologic, motiv pentru care copila are nevoie de recuperare neuropsihomotorie susținută. În fiecare noapte, acest copil minunat stă conectat la aparatul de dializă. 13 ore încontinuu… Eva este o luptătoare, fiecare zi care trece aduce progrese!

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite