SMART Craiova

Simpozionului Internațional de Sculptură Drumuri Brâncușiene, ediția a VII-a, în luna august, la Craiova

Casa de Cultură Traian Demetrescu organizează în perioada 01 – 31 august 2019 ediția a VII–a a Simpozionului Internațional de Sculptură Drumuri Brâncușiene.

Simpozionul de anul acesta are ca temă Sportul, expresivitatea mișcării şi se bucură de participarea a cinci sculptori din patru ţări: EMILIAN POPESCU din Romania, cu lucrarea „Flacăra eternă”, PETRE VIRGILIU MOGOȘANU din România, cu lucrarea „Volumes and Trajectories”, MARINO DI PROSPERO din Italia, cu lucrarea „Spatial Contortion”, FERHAT OZGUN GOREL, reprezentând atât Turcia cât și Georgia, cu lucrarea „The Shadow Player” și MILTON GRAVIDIA, din Ecuador cu lucrarea „Organic Geometry”. Participanții și lucrările au fost selectați de un juriu format din specialiști în domeniu și directori ai unor instituții de cultură locale.

Artiștii vor putea fi urmăriți de public lucrând pe esplanada Centrului Multifuncțional Craiova, iar operele realizate vor îmbogăţi patrimoniului monumental al municipiului. Anul acesta ne dorim să realizăm un ansamblu sculptural care va fi amplasat, cu acordul Autorității, în proximitatea Sălii Polivalente a Municipiului Craiova și a Stadionului “Ion Oblemenco”.

Deschiderea Simpozionului va avea loc în data de 01 august, începând cu orele 11:00, la Centrul Multifuncțional Craiova, unde publicul craiovean este așteptat să se alăture.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite