SMART Craiova

Vineri 30 august, pe esplanada Stadionului „Ion Oblemenco”, cei cinci sculptori internaționali în marmură își etalează operele

Cei cinci artiști, sculptori internaționali în marmură, realizează în aceste zile ultimele retușuri la operele create pentru Craiova, în cadrul Simpozionului Internațional de Sculptură Drumuri Brâncușiene.

Casa de Cultură Traian Demetrescu a organizat începând cu data de 1 august ediția a VII–a a Simpozionului Internațional de Sculptură Drumuri Brâncușiene. Protagoniștii taberei din acest an Emilian Popescu, Petre Virgiliu Mogoșanu, Marino Di Prospero, Ferhat Ozgur Gorel, Milton Gavidia vor lăsa Craiovei lucrări care să încânte. Simpozionul de anul acesta are ca temă Sportul, expresivitatea mișcării.

Vineri 30 august, ora 11:00, pe esplanada Stadionului „Ion Oblemenco” din Craiova este invitată întreaga comunitate a municipiului Craiova la Festivitatea de Închidere a Simpozionului Internaţional de Sculptură „Drumuri Brâncuşiene” 2019. Autoare a aproape 40 de lucrări de sculptură în marmură, Craiova este un brand cultural la nivel internaţional.

Amprenta culturală a marelui artist român Constantin Brâncuși rămâne fixată în conștiința națiunii, iar orașul Craiova se bucură de privilegiul unui patrimoniu internațional al creațiilor celui care a pășit pentru prima dată în lume pe drumul modernismului.

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” oferă comunității produse originale asigurând orașului un loc special pe harta turismului cultural internațional.

”Acest proiect a fost un succes încă de la început și anul acesta a continuat cu o temă de larg interes: Sportul ca expresivitate a mișcării. Cei cinci sculptori, prezenți anul acesta, își au originea în țări de mare importață istorico-culturală. Di Prospero Marino sosit din Italia va îmbogății peisajul cultural municipal cu lucrarea: Spatial Contortion. Un reprezentant al celei de-a doua artă venit din Ecuador, Estrella Gavidia Milton Ramon, a executat lucrarea: Organic Geometry. Cu dublă naționalitate Ferhat Ozgur Gorel provenind din Turcia și activând de mulți ani în Georgia ne oferă prin măiestria artei sale la Craiova lucrarea: The Shadow Player. România este prezentă cu două nume de referință și notorietate la nivel național și internațional: Petre Virgiliu Mogoșanu un craiovean talentat și ispirat cu premii și participări internaționale, a doua oară consecutiv prezent la Simpozionul Internaţional de Sculptură „Drumuri Brâncuşiene” a elaborat lucrarea monumentală Volumes and Trajectories și domnul profesor Emilian Popescu curator anul acesta al proiectului care a pus în operă lucrarea Flacăra eternal. Felicitări artiștilor pentru această ediție și vă așteptăm cu drag să ne bucurăm împreună de acestă reușită!”,

a spus Remus Vlăsceanu, manager al Casei de Cultură ”Traian Demetrescu”.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite