SMART Craiova

În aproximativ trei luni și jumătate, craiovenii vor circula cu autobuze noi Euro 6

Până la sfârșitul anului 2019, craiovenii vor circula cu atobuze noi. Prețul unui autobuz este de aproximativ 200.000 de euro, iar dotările acestor mijloace în comun sunt de ultimă generație.

Parcul auto al RAT Craiova intră într-un amplu proces de modernizare. Săptămâna trecută, autoritățile locale au semnat contractul cu producătorul BMC pentru furnizarea a 38 autobuze. 25 dintre ele vor ajunge în Craiova în luna decembrie, iar celelalte 13 la începutul lunii februarie 2020.

”Contractul, conform caietului de sarcini, prevedea livrarea a cinci autobuze în primele 16 săptămâni de la semnarea contractului și virarea unui avans de 30% din valoarea contractului. Autobuzele au o lungime de 12 metri, au o capacitate de 97 de pasageri, dintre care 26 pe scaun. De asemenea, sunt dotate și cu o rampă auxiliară pentru persoanele cu dizabilități. Mijloacele de transport în comun sunt echipate cu sisteme informatice audio-video, camere digitale, două monitoare în interior pentru informații pentru pasageri, wi-fi, sistem de numărare a călătorilor, aer condiționat, camere de supraveghere”,

a precizat Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

Traseele pe care vor fi introduse noile autobuze vor fi anunțate în momentul sosirii acestora.

Autoritățile locale susțin că RAT Craiova intenționează suplimentarea și cu alte autobuze a parcului auto.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite