SMART Craiova

Mii de tineri ortodocși din întreaga lume, la Craiova. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, în Piața Mihai Viteazul, la deschiderea Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși

Craiova găzduiește în aceste zile Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși (ITO), eveniment organizat de Arhiepiscopia Craiovei, la care vor participa aproximativ 4000 de tineri din întreaga lume. Deschiderea acestei întâlniri a fost făcută de patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel și de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în Piața Mihai Viteazul din Craiova.

ITO se va desfășura până duminică, 8 septembrie. Agenda evenimentului cuprinde luări de cuvânt, workshop-uri, conferințe și multe alte activități. De la eveniment nu vor lipsi momentele artistice.
Pe scena amplasată în Piața Mihai Viteazul, vor concerta invitații speciali: Tudor Gheorghe și Felicia Filip.


În cea de a doua zi a întâlnirii, vineri, va fi susținută Conferinţa „Unitatea în Duh şi Adevăr. Credinţă, Nădejde, Dragoste”, programată la Sala Polivalentă, de la ora 16.00, fiind susținută de ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei. După conferinţă, tinerii vor pleca în procesiune de la Sala Polivalentă – Biserica „Sfântul Arhidiacon Ştefan”, Ciupercă, Catedrala Mitropolitană, Biserica „Sfântul Gheorghe”- Vechi, Universitatea din Craiova, Piața „Mihai Viteazul”. Ziua se va încheia cu un concert de muzică populară, susţinut de Ansamblul „Maria Tănase”, în Piaţa „Mihai Viteazul”.

Cea de a treia zi, sâmbătă, tinerii vor vizita orașul, iar seara va fi un program artistic de muzică uşoară, susţinut de asemenea în piaţa centrală a oraşului de îndrăgita artistă Paula Seling.


Duminică, 8 septembrie, delegaţiile de tineri vor merge la Mănăstirea Maglavit, unde vor avea loc slujba de sfinţire şi Sfânta Liturghie.
În 2018, Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși (ITO) a avut loc la Sibiu. La eveniment au participat peste 3000 de tineri participanți veniți din toată țara, precum și din Grecia, Cipru, Bulgaria, Serbia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii, Italia, Spania, Portugalia, Turcia, Franța și mai multe state africane. De asemenea, un grup de tineri din Germania şi Austria, membri ai asociaţiei ATORG, însoţiţi de părinţii Athanasie Ulea şi Chiril Socaciu au participat la această sărbătoare a Ortodoxiei.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite