„Bătrânețea începe ca toamna. Cu melancolii, cu umbre care se lungesc, cu reverii și doruri vagi.” (Octavian Paler)
Devenită deja o frumoasă tradiție, ziua de 1 Octombrie, Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, a fost sărbătorită și la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Craiova. Muzică populară, masă festivă sunt doar câteva din surprizele pregătite beneficiarului acestui centru.Tot astăzi, a fost inaugurat și Clubul Pensionarilor din Craiova.
S-au bucurat, au plâns de fericire, s-au regăsit în versurile cântecelor interpretate de Maria Rotaru. Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice a fost sărbătorită într-un mod cu totul special la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Craiova unde sunt internaţi 320 de bătrâni.
În această zi de sărbătoare a acceptat să vină alături de noi ”Maria Rotaru și prietenii” pentru a-i încânta pe vârstnici cu cântecele lor. Este o zi specială, cu un meniu de sărbătoare, cu excursii și plimbări. Beneficiarii noștri vizitează astăzi Parcul Nicolae Romanescu, Grădina Botanică, stadionul Ion Oblemenco“,
a spus Vali Giurcă, directorul Căminului pentru Persoane Vârstnice Craiova.
Alături de vârstnicii Căminului au fost prezenți Mihail Genoiu, primarului municipiului Craiova și Sorin Manda, administratorul public al Craiovei.
Tot astăzi, 1 Octombrie, a fost inaugurat și Clubul Pensionarilor din Craiova.
Primăria pune la dispoziție vârstnicilor, prin Direcția de Asistență Socială Clubul Pensionarilor din Craiova. Promitem că nu ne vom opri aici, acțiunile dedicate persoanelor vârstnice vor continua. Acest club este o oază de liniște, de relaxare, este dotat cu tot ce este necesar pentru o bună funcționare. Ne dorim ca în acest loc să aibă loc campionate de table, șah, activități care să-i bucure pe vârstnicii Craiovei”,
a spus Mihail Genoiu.
Clubul va funcționa, între orele 10.00 – 14.00, de luni până vineri. Amenajarea spațiului a costat aproximativ 20.000 de lei. Capacitatea clubului este de 20 de persoane.
De aproximativ zece ani mă zbat să avem și noi un club al pensionarilor în Craiova. Este primul club din oraș, la Cluj sunt opt astfel de cluburi ale vârstnicilor, în Constanța sunt 14. Mi-aș dori ca al doilea club să fie deschis în cartierul Craiovița Nouă, unde avem un număr foarte mare de pensionari. Aceste spații sunt o mână de mană cerească pentru noi. Îmi doresc ca în aceste cluburi să fie organizate și cursuri de calculatoare, să aibă loc și colocvii sau mese rotunde cu parlamentarii, cu administrația publică locală”,
a spus Marian Trifan, președintele Asociației Pensionarilor Civili „Mihai Viteazul“.
În România, fenomenul de îmbătrânire demografică continuă să se accentueze, comparativ cu 1 ianuarie 2018 remarcându-se creșterea ponderii populației vârstnice (de 65 ani și peste). Indicele de îmbătrânire demografică a crescut de la 116,3 (la 1 ianuarie 2018) la 118,8 persoane vârstnice la 100 persoane tinere (la 1 ianuarie 2019).
Adauga comentariu