SMART Craiova

Pe 10 octombrie, de Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti, craiovenii așteptați în Piaţa Centrală cu produse direct de la producători

SC PIEŢE ŞI TÂRGURI CRAIOVA SRL marchează şi în acest an, pe 10 octombrie, Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti. Cu această ocazie, Piaţa Centrală din Craiova va găzdui o sărbătoare a toamnei, dedicată producătorilor agricoli autohtoni şi roadelor muncii acestora, precum şi preparatelor de casă ori tradiţionale.

Legume şi fructe de sezon, lactate şi brânzeturi, vin vechi ori must proaspăt, murături, dulceţuri, preparate tradiţionale din carne, dar şi miere, dulciuri de casă ori fructe uscate, toate vor fi oferite cumpărătorilor într-un cadru festiv, direct de producători, într-o gamă variată şi la preţuri fără concurenţă.

„Ajunsă acum la a treia ediţie, Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti este dedicată, ca şi în anii anteriori, producătorilor autohtoni şi mai cu seamă produselor autentice obţinute în gospodării. Fie că e vorba de fructe şi legume recoltate din grădină, fie că vorbim de preparate tradiţionale din carne, ori de brânzeturi pregătite după metode din vechime, fie că ne gândim la dulceţuri ori murături făcute după reţetele bunicilor, toate aceste produse vor putea fi oferite spre vânzare celor care vor veni joi, 10 octombrie, începând cu ora 10, în Piaţa Centrală din Craiova”,

a declarat Alin Mărăcine, administrator / director general al SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL.

Sărbătorită pentru prima dată pe 10 octombrie 2017, Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti a fost institută prin Legea nr. 168 din 12 iulie 2017. Potrivit expunerii de motive a proiectului întocmit de iniţiatorii actului normativ, stabilirea acestei sărbători are drept menire stimularea producătorilor autohtoni, „prin valorificarea propriilor produse către consumatori şi stimularea acestora pentru a produce calitativ şi cantitativ pentru viitor”.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite