Craiova a fost timp de trei zile scenă pentru tinerii artiști. Un maraton de evenimente: concerte, proiecții de film, pictură live, expoziții, dans, literatură, stand-up, spectacole, ateliere de teatru, vernisaj picturi murale, simpozion de analiză culturală, ”Festivalul Arta Craiova”, o ediție cu tineri și dedicată tinerilor.
30 de ani de libertate, de liberă exprimare, de artă neîngrădită. Casa de Cultură Traian Demetrescu Craiova a oferit un festival cu un suflu tineresc, un festival al celor șapte arte.
Invitații speciali ai evenimentului au fost Cristi Minculescu & Valter & Boro, dar și Ana Maria Calița care a oferit poveștile sale picante, într-un stand-up.
Startul festivalului a fost dat vineri, 4 octombrie, la Muzeul de Artă Craiova cu un miniconcert de vioară susținut de Octavian Gorun, după care proiecția filmului documentar – premieră: Sacrificiul libertatii – O scurtă istorie în imagini cinematografice de arhivă. Manifestările au continuat apoi în Piața W. Shakespeare – Piața Frații Buzești cu o paradă a instrumentelor muzicale. Au urmat apoi concerte susținute de Generația Folk, Praz&Blues, Perfectly Simple și No Antidote.
Mii de craioveni au ieșit din casă în cele trei zile de festival. S-au bucurat, au cântat, dansat, s-au implicat alături de tinerii artiști. Muzică simfonică, muzică medievală, momente de teatru de magie, simpozioane, lansări de carte, expoziții, o suită de manifestări organizate atât în spații convenționale, cât și neconvenționale: Muzeul de Artă, Galeria Vollard, Piața William Shakespeare, parcul parcării subterane.
Nu au lipsit nici acțiunile dedicate celor mici: atelierele organizate de Teatrul Colibri, face painting.
Organizator principal al Festivalului Arta Craiova a fost Casa de Cultură „Traian Demetrescu” care a invitat iubitorii de artă să cunoască ce s-a întâmplat cu arta și creatorii ei în cei 30 de ani de libertate, în trei zile de evenimente culturale.
Adauga comentariu