SMART Craiova

Timp de trei zile, Craiova a fost capitala celor șapte arte. ”Festivalul Arta Craiova”!

Craiova a fost timp de trei zile scenă pentru tinerii artiști. Un maraton de evenimente: concerte, proiecții de film, pictură live, expoziții, dans, literatură, stand-up, spectacole, ateliere de teatru, vernisaj picturi murale, simpozion de analiză culturală, ”Festivalul Arta Craiova”, o ediție cu tineri și dedicată tinerilor.

30 de ani de libertate, de liberă exprimare, de artă neîngrădită. Casa de Cultură Traian Demetrescu Craiova a oferit un festival cu un suflu tineresc, un festival al celor șapte arte.

Invitații speciali ai evenimentului au fost Cristi Minculescu & Valter & Boro, dar și Ana Maria Calița care a oferit poveștile sale picante, într-un stand-up.

Startul festivalului a fost dat vineri, 4 octombrie, la Muzeul de Artă Craiova cu un miniconcert de vioară susținut de Octavian Gorun, după care proiecția filmului documentar – premieră: Sacrificiul libertatii – O scurtă istorie în imagini cinematografice de arhivă. Manifestările au continuat apoi în Piața W. Shakespeare – Piața Frații Buzești cu o paradă a instrumentelor muzicale. Au urmat apoi concerte susținute de Generația Folk, Praz&Blues, Perfectly Simple și No Antidote.

Mii de craioveni au ieșit din casă în cele trei zile de festival. S-au bucurat, au cântat, dansat, s-au implicat alături de tinerii artiști. Muzică simfonică, muzică medievală, momente de teatru de magie, simpozioane, lansări de carte, expoziții, o suită de manifestări organizate atât în spații convenționale, cât și neconvenționale: Muzeul de Artă, Galeria Vollard, Piața William Shakespeare, parcul parcării subterane.
Nu au lipsit nici acțiunile dedicate celor mici: atelierele organizate de Teatrul Colibri, face painting.

Organizator principal al Festivalului Arta Craiova a fost Casa de Cultură „Traian Demetrescu” care a invitat iubitorii de artă să cunoască ce s-a întâmplat cu arta și creatorii ei în cei 30 de ani de libertate, în trei zile de evenimente culturale.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite