SMART Craiova

Pe 26 octombrie se va da startul concursului ”Competiția Tinereții”. Liceenii așteptați la concurs!

Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport dă startul unei noi ediţii a concursului „Competiţia Tinereţii“, destinată liceelor, ediţia a XII-a. Ca și noutate, în acest an, elevii pot opta să dea proba sportivă la oină.

Elevii din clasele liceale sunt așteptați să se înscrie la ”Competiția Tinereții”. Concursul este unic în ţară, fiind gândit şi implementat de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj. Startul competiţiei se va da, anul acesta, pe data de 26 octombrie.

“Anul acesta, ca şi noutate, la proba sportivă, am introdus şi oina. Ne dorim să oferim toate pârghiile necesare pentru a susţine revitalizarea sportului nostru naţional. De asemenea, am introdus încă două premii, pentru cel mai implicat elev dar şi pentru cel mai implicat profesor. Această competiţie reprezintă, pentru cei care participă, o modalitate optimă de petrecere a timpului liber dar şi posibilitatea de a descoperi talentele care îi definesc. În fiecare an, mii de liceeni sunt angrenaţi în această amplă manifestare care le oferă ocazii nebănuite”,

a spus Alina Ionescu, director executiv DJST Dolj.

Tema ediţiei din acest an este “Craiova e tânără”. Prin alegerea acestei teme se urmăreşte valorizarea inteligenţei, creativităţii şi potenţialului creativ al tinerilor în contextul în care orașul Craiova candidează pentru obținerea titlului de „Capitală Tineretului din România 2020 – 2021”. Conţinutul probelor concursului se încadrează în această tematică.

Participanţii îşi vor demonstra calităţile în cadrul următoarelor probe: cultură generală, dezbatere şi oratorie, jurnalism, probă artistică (artă plastică şi fotografie, literatură, muzică, dans, teatru), Noi Antreprenori, artă culinară, Descoperă Craiova, probă sportivă (oină, orientare, ştafetă, tras frânghie, majorete, duelul galeriilor), Noi în competiţie – filmul competiţiei.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite