SMART Craiova

Doi masculi din rasa ciobănesc german și o femelă rottwiler, noile ajutoare ale jandarmilor de la Gruparea Mobilă Craiova

Jandarmii craioveni din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă au noi ajutoare de nădejde. În cadrul unității, au fost achiziționați trei câini de serviciu (doi masculi din rasa ciobănesc german și o femelă din rasa rottwiler) care vor fi în custodia a trei specialiști pe tot parcursul activității lor.

Până să fie folosiți în misiunile de asigurare a ordinii și liniștii publice, în patrulele de intervenție, CEM, CER și CEVA vor urma un curs de predresaj timp de un an și jumătate cu specialiștii din cadrul unității, după care, pentru o perioadă de 16 săptămâni urmează un curs de specialitate, alături de stăpânii lor la Centrul Chinologic Sibiu.

”Avem încredere că patrupezii își vor da toată silința să obțină numai calificative de 9 și 10 la evaluările pe care le vor susține și când se vor întoarce la sediul unității vor avea deja acumulate destule experiențe, care să îi ajute în noul lor seriviciu. De atunci ei vor deveni adulți și vor fi pregătiți să participe la misiuni de ordine publică, la manifestări sportive, de protest sau cultural-artistice”,

se arată în comunicatul emis de Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova.

Jandarmul este responsabil cu acomodarea câinelui în misiunile la care acesta va participa și totodată are grijă de sănătatea, hrănirea și continuarea antrenamentului specific.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite