SMART Craiova

Săptămâna Drepturilor Copiilor în Dolj, la Biblioteca Aman

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” marchează Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, sărbătorită în data de 20 noiembrie, printr-o serie de activități reunite sub titlul „Săptămâna Drepturilor Copiilor în Dolj, 18-20 noiembrie 2019”.

Proiectul este organizat în parteneriat cu Colegiul Național al Asistenților Sociali din România – Structura teritorială Dolj și alte instituții din Craiova.
Prima activitate se va desfășura luni, 18 noiembrie 2019, la ora 17.30, în sala „Marin Sorescu” și va începe cu vizionarea filmul „Including Samuel”, apoi va continua cu o dezbatere pe tema drepturilor copiilor, la care vor participa studenți de la Universitatea din Craiova, specializările Sociologie și Asistență Socială.

Miercuri, 20 noiembrie 2019, începând cu ora 11.00, tot în sala „Marin Sorescu”, se va desfășura atelierul educativ intitulat „Jocul ca limbaj interacțional”, dedicat dreptului la joacă al copiilor. La aceasta activitate vor participa copiii de la „Centrul Educațional Professor A’s International Academy, care vor fi coordonați de lector univ. dr. Ana-Maria Demetrian.
Pe toată durata proiectului „Săptămâna Drepturilor Copiilor în Dolj, 18-20 noiembrie 2019”, la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” va putea fi vizitată expoziția de carte „Drepturile Copilului”, ce conține publicații din colecția bibliotecii. Dintre titlurile expuse, amintim: Emese Florian – „Protecția Drepturilor Copilului”, 2007, Buzducea Doru – „Aspecte contemporane în Asistența Socială”, București, 2005 și „Tratat de Asistență Socială”, București, 2003.

Anul acesta, România sărbătorește 30 de ani de la momentul semnării Convenției asupra Drepturilor Copilului și 60 de ani de la Declarația privind Drepturile Copilului a Adunării Generale a Națiunilor Unite.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite