SMART Craiova

Scaune stomatologice și echipamente de ultimă generație în cabinetele școlare din Craiova

Cabinetele medicale din unitățile școlare din Craiova vor fi dotate cu scaune stomatologice de ultimă generație. Șase astfel de scaune au ajuns deja în școlile și colegiile craiovene, urmând ca în anul 2020 să fie utilate și cele rămase.

Reprezentanții Primăriei Craiova au vizitat joi, 21 noiembrie, cabinetele medicale din cadrul Colegiului Național ”Elena Cuza” din Craiova. Cabinetul stomatologic al unității de învățământ a fost dotat cu un scaun stomatologic multifuncțional pentru acordarea asistenței de urgență a elevilor, dar și tratamentelor profilactice (unituri dentare și autoclave noi).

”A existat un program pilot prin care au fost achiziționate șase scaune de acest fel. Două dintre ele se află la cabinetul Policlinicii Studențești, celelalte sunt la Colegiul Național ”Carol I”, Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul”, Liceul ”Traian Vuia” și Colegiul Național ”Nicolae Titulescu”. În paralel cu aceste scaune au fost achiziționate și 14 autoclave pentru sterilizarea instrumentelor și aparaturii. Continuăm în acest sens și în anul 2020 să investim în cabinetele medicale de la școli astfel încât să poată să intervină urgent la orice situație care apare în timpul orelor de curs”,

a declarat Mihail Genoiu, primarul municipiului Craiova.

Investiția din acest an în aparatură de stomatologie a fost în jur de 240.000 de lei.

Profilaxia dentara este cea mai simplă metodă de tratament și constă într-un set de proceduri care au ca scop prevenirea apariției cariei dentare și a bolii parodontale.

”În cabinetele de medicină școlară se poate asigura tot ce înseamnă profilaxia cariei dentare, tratamente profilactice pentru elevi, pentru studenți se poate realiza partea de urgență, se poate asigura de asemenea orice fel de tratament pre-protetic de la igienă, până la profilaxia. Scaunele pe care le aveam în dotare le aveam din 1984, în plus avem modernizare pe bază de tratamente de canal, avem micromotor care este utilizat și creat pentru a suporta viteze foarte mici. Suntem în linie cu tratamentul modern de stomatologie, avem ace speciale cu care putem realiza tratamente de canal de înaltă performanță. Până acum se realizau consulturi, însă având ace extrem de învechite, majoritatea cazurilor erau trimite în privat”,

a spus unul dintre medicii Colegiului Național ”Elena Cuza”.

La Colegiul Național ”Elena Cuza” există și cabinet de medicină generală ce se adresează elevilor, cu doi medici și două asistente care asigură permanent turele.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite