SMART Craiova

Bogdan Burcea: “Nu voi prelua Naționala. Rămân la Craiova!”

Antrenorul echipei de handbal feminin SCM Craiova, Bogdan Burcea, a prefațat în cadrul unei conferințe de presă prima partidă a anului 2020, contra Rapid București, meci programat duminică pentru ora 11:00.

Fără pași greșiți pare a fi motto-ul echipei în partidele din Liga Națională, echipa craioveană având nevoie de orice punct pentru a reuși să prindă un loc de cupă europeană.

Zilele trecute, la antrenamente, le-am subliniat fetelor faptul că echipa Rapid București s-a întărit și că își dorește să supraviețuiască în Liga Națională. Este un meci periculos din prisma faptului că este prima partidă după sărbători. Am înțeles că și-a anunțat prezența la meci și galeria echipei Rapid, aproximativ 200 de persoane și sper să fim mai mulți decât ei.
Din cele 42 de puncte care mai sunt în joc am calculat un minus de 12 puncte și în această situație ne-am putea poziționa la sfârșitul campionatului pe un loc de cupă europeană, obiectiv pe care ni-l dorim foarte mult să-l îndeplinim”,

a declarat Bogdan Burcea.

Din lotul echipei lipsesc însă trei jucătoare importante, accidentate, cea mai mare problemă reprezentând-o lipsa dublurii postului de pivot.

Tătar încă nu s-a refăcut după două două fracturi successive iar Carmen Ilie Șelaru a suferit o intervenție chirurgicală în urma rupturii de ligament și va reveni din vară”.

Antrenorul a precizat și faptul că în viitor va apela la jucătoare tinere, precum cele două jucătoare dublu-legimitimate Ana Maria Țenea și Francesca Gogoșeanu.

Sunt încrezător pentru că avem și jucătoarele tinere, precum Colac și Cace și care ne pot ajuta mult mai mult acum și în meciurile oficiale. Cace este o jucătoare cum rar am văzut prin direcția porții și simțul porții, lejeritatea și ușurința cu care înscrie gol oricărui portar. Îi prevăd un viitor bun la Craiova. Nu am considerat necesar să facem acum transferuri de jucătoare și să cheltuim banii. Am făcut duble legitimări pentru două jucătoare, Francesca Gogoșeanu și Ana Maria Țenea.
Din vară cu siguranță contractul unei alte jucătoare tinere, Bianca Curmenț, va fi prelungit pentru că este o jucătoare cu calități extraordinare. Țin să mulțumesc clubului pentru faptul că i-a prelungit deja contractul lui Carmen Ilie Șelaru, ea fiind de altfel și cea mai veche jucătoare a echipei. O altă jucătoare căreia îi va fi prelungit contractul din vară este Alexandra Colac.”

Aflat în vizorul Echipei Naționale pentru postul de selecționer, Bogdan Burcea a vorbit și despre preluarea Echipei Naționale dar și șansele de calificare la Jocurile Olimpice:

Nu voi prelua naționala, cel puțin nu în acest moment. Sunt convins că oricare coleg care va prelua banca tehnică va face mult mai mult decât s-a realizat până în prezent.
Trebuie să susținem necondiționat viitorul selecționer cu tot ceea ce este mai bun. Din câte știu au rămas două variante. Sunt convins că președintele va convinge pe unul dintre cei doi colegi ai mei și să fie sprijinit de toată lumea pentru calificarea echipei la Olimpiadă și la Campionatul European. Chiar dacă turneul de calificare se va juca în Muntenegru, personal cred că avem șanse de calificare. Consider că echipa Muntenegrului este una dintre cele mai slabe din ultimii ani. Jucătoarele nu mai sunt ce au fost, au multe jucătoare tinere selecționate și cred că putem obține calificarea. Este foarte greu, dar avem șansa noastră. ”

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite