Peste 23 milioane de lei a investit Primăria Craiova, în ultimii trei ani, în cele trei spitale din subordine pentru reabilitarea spaţiilor, investiţii în aparatură modernă, mobilier medical şi igienizări.
Investiţiile din ultimii ani de la Spitalul Municipal Filantropia au schimbat radical imaginea acestei unităţi medicale şi condiţiile oferite craiovenilor pentru diagnostic şi tratament.
Mămicile pot naşte în cea mai primitoare şi bine dotată Secţie de neonatologie din judeţ. De asemenea, am reabilitat în totalitate Clinica de Hematologie! Astfel, pacienţii din toată regiunea Olteniei se pot trata în cea mai modernă clinică dedicată bolilor de sânge. La Filantropia am reabilitat şi clădirea în care va funcţiona RMN-ul, de care vor beneficia nu doar bolnavii din spitalele noastre, ci şi din exterior. Peste jumătate din secţiile Spitalului Filantropia au fost renovate şi dotate cu aparatură de ultimă generaţie, iar Ambulatoriul va beneficia de transformări radicale, graţie unui contract semnat pe fonduri europene, în valoare de peste 11 milioane de lei”,
a declarat primarul Mihail Genoiu.
De cele mai bune condiţii beneficiază şi pacienţii Spitalului de Neuropsihiatrie, unde au fost şi sunt alocate fonduri din bugetul local, pentru investiţii şi reparaţii, de peste 6,7 milioane lei, în perioada 2017-2020.
Au fost reabilitate, modernizate şi dotate Secţiile de psihiatrie I şi II (aripa pentru femei şi bărbaţi), psihiatrie cronici Melineşti, neurologie I şi neuropsihiatrie infantilă. Totodată, avem în lucru un proiect special pentru Spitalul de Neuropsihiatrie, susţinut de primărie, în valoare de peste 24 milioane de lei: extindere corp pentru recuperare neurologică, ce se va transforma, în curând, într-un centru ultramodern, cu zonă de imagistică medicală la standarde europene”,
a explicat edilul-şef al Craiovei.
O atenţie deosebită am acordat, în ultima perioadă, şi Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, unitate etalon în lupta împotriva coronavirusului şi unde medici dedicaţi profesiei îşi tratează pacienţii cu echipamente de ultimă generaţie, în saloane total reabilitate. „Cea mai importantă investiţie pentru «Victor Babeş» a fost, în această perioadă, achiziţionarea, cu fonduri de la bugetul local, a unui aparat complet automat tip Real Time PCR, un echipament performant aşa cum există în toată Europa şi care a mărit considerabil capacitatea de efectuare a testelor pentru Covid-19. Noi, ca administraţie locală, avem datoria să le punem la dispoziţie toate mijloacele necesare în această luptă pe care o purtăm, în continuare, cu virusul ucigaş.
Lucrăm, totodată, la documentaţia unei clădiri noi pentru RMN, tomograf şi ecograf şi vom reabilita energetic clădirile spitalului din fonduri europene în valoare de peste 20 milioane de lei. Nu în ultimul rând, Spitalul «Victor Babeş» se va înnoi anul acesta cu un computer tomograf de ultimă generaţie, graţie bugetului alocat de Primăria Craiova. Sănătatea este cea mai importantă şi vom continua să fim alături de medici, să investim pentru oameni!“, a completat primarul Mihail Genoiu.
Primăria Craiova continuă să fie printre primele administraţii locale din ţară la depunerea de proiecte europene şi în domeniul medical. În contextul crizei de coronavirus, am depus deja solicitări de finanţare pentru cele trei unităţi spitaliceşti din subordinea municipalităţii, în valoare totală de peste 23 milioane de euro: câte 10 milioane de euro pentru „Victor Babeş” şi Filantropia şi 3 milioane de euro pentru Neuropsihiatrie.
Investim pentru oameni şi în sănătatea lor!
O campanie a Primăriei Municipiului Craiova.
Adauga comentariu