SMART Craiova

În mai puțin de 40 de zile, doljenii ies la vot! Cosmin Vasile, candidatul PSD la funcția de președinte al CJ Dolj: ”Prin seriozitate și muncă voi continua dezvoltarea județului Dolj!”

Cursa pentru cele mai importante funcții de conducere la nivel administrativ a intrat în linie dreaptă. Fiecare partid politic și-a lansat candidații, fiecare dintre ei având la dispoziție doar câteva săptămâni pentru a convinge cetățenii să le ofere votul de încredere.

Cosmin Vasile, candidatul PSD, la funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) Dolj a acceptat cu amabilitate să răspundă întrebărilor noastre.
Cosmin Vasile are 42 de ani, este cel mai vechi consilier județean pe care îl are PSD, cu 16 ani de experiență în CJ. Este căsătorit de 15 ani și are o fetiță.

Reporter: Cum ați primit propunerea să deveniți noul președinte al CJ Dolj?

Cosmin Vasile (C.V.): Este o onoare pentru mine ca partidul din care fac parte să gireze votul de încredere pentru ca eu să fiu candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Sunt membru PSD din anul 1997. Mulțumesc tuturor, mulțumesc reprezentanților PSD, domnului Prioteasa alături de care am acumulat în toată această perioadă experiență.

Reporter: Care este atuul dumneavoastră față de ceilalți candidați?

Cosmin Vasile: Experiența pe care o am în domeniul administrativ este atuul imbatabil pe care îl am. Am patru mandate ca și consilier județean, am parcurs toate etapele de la simplu membru la președinte de comisii și vicepreședinte al CJ Dolj. Am lucrat efectiv în accesarea și implementarea proiectelor europene, atât la Aeroportul Craiova, cât și la ADI – Zona Metropolitană.
Sunt absolvent a două facultăți, Facultatea de Drept și Facultatea de Științe Politice, sunt doctorand, anul III, Sociologie, sunt o persoană care permanent a investit în dezvoltare personală. Am o personalitate competitivă. Județul Dolj este casa mea, mediul rural este locul în care m-am născut, m-am format și în care mă întorc cu emoții de fiecare dată.

Reporter: Craiova este centru universitar. Cu toate acestea, foarte mulți tineri de excepție decid să plece din oraș/județ după finalizarea studiilor. Cum veți încerca dumneavoastră să îi determinați pe tineri să rămână acasă, aveți proiecte în acest sens?

C.V.: Am urmărit în permanență să stimulăm mediul economic, prin toate pârghiile disponibile, să susținem dezvoltarea afacerilor în zonă și, astfel, apariția de noi locuri de muncă.
Ce vreau să fac? Simplu, vă spun doar câteva proiecte: incubator de afaceri în High-Tech Industry Park. Vom construi, în High-Tech Industry Park, o zonă dedicată și dotată pentru a asigura cele mai bune condiții de funcționare a incubatorului de afaceri. Vom pune la dispoziția investitorilor spații de producție și servicii, spații pentru birouri, o sală de conferințe.
Ne dorim un parteneriat solid cu Universitatea din Craiova, cel mai mare pol de formare profesională din regiune, prin care să accesăm fonduri pentru a înființa un parc științific și de transfer tehnologic și un parc industrial IT.
În proximitatea Aeroportului din Craiova, deja suntem la nivel de studiu de fezabilitate pentru construirea unui terminal intermodal și a unei zone de logistică. Scopul este de a asigura transport aerian, rutier și de transport feroviar. Acesta va fi prevăzut cu propria linie de cale ferată, cu platforme pentru transfer, spații administrative, precum și cu instalații, echipamente și utilaje și utilaje care asigură transferarea efectivă a mărfurilor.
Am demarat proiecte de mediu extrem de importante pentru județ. Nu o să vă ofer prea multe detalii, însă vă spun că vom avea lucrări de intervenții pentru o mai bună conservare a sitului Coridorul Jiului. Vom accesa fonduri europene pentru a finanța un plan de acțiuni de ecologizare a zonelor din Coridorul Jiului care sunt afectate de aruncarea necontrolată a deșeurilor, iar după îndepărtarea deșeurilor, vom reda naturii zonele poluate, prin replantarea lor. Vreau să punem accent pe educație ecologică în natură. Îmi doresc, de asemenea să avem un muzeu al satului.
V-am prezentat doar câteva din proiectele pe care le voi implementa, toate obiectivele pentru următorii patru ani sunt mult mai multe și se află deja în fază avansată.

Reporter: Craiova are un aeroport internațional. Cum v-ați gândit să dezvoltați județul prin prisma aeroportului?

C.V.: În ultimii ani, Aeroportul din Craiova a avut cea mai mare creștere de pasageri din Uniunea Europeană, de la câteva mii s-a ajuns la peste 500.000 de pasageri, în anul 2019.
Ne propunem ca în următorii ani, Aeroportul din Craiova să se apropie de cifra de 1 milion de pasageri.
În aceste zile, specialiștii noștri de la AIC și de la Consiliul Județean lucrează îndeaproape cu echipa de consultanți de la JASPERS în vederea definitivării documentației pentru proiectul în valoare de peste 70 de milioane de euro privind construirea noului terminal pentru pasageri, proiect al cărui contract de finanțare ne așteptăm să fie semnat în decursul acestui an
În această săptămână a fost semnat un contract cu finanțare din fonduri europene, în valoare totală de 16 milioane de euro. Creștem gradul de siguranță a Aeroportului Internațional Craiova și îmbunătățim condițiile oferite pasagerilor cât și operatorilor de transport aerian.

Reporter: Care este personalitatea politică și istorică pe care o admirați?

C.V.: Sunt pasionat de istorie, iar dacă ar fi să menționez un singur nume, acela este Eugeniu Carada. Zona Olteniei a fost permanent pepinieră atât pe plan politic, cât și social sau cultural. Se spune despre Carada că era extrem de discret, sobru, dar a cărui forță de gândire și acțiune a construit instituții deosebit de puternice.

Reporter: Care este mesajul dumneavoastră pentru cetățeni, pentru cei indeciși încă?

C.V.: O dată la patru ani, aveți șansa să vă alegeți reprezentanții atât la nivelul primăriei, cât și la Consiliul Județean. Ca președinte al Consiliului Județean, vă asigur, că județul Dolj va rămâne numărul 1 în atragerea de fonduri europene, infrastructură și în ceea ce privește proiectele de sănătate, cultură sau educație. Voi aborda domenii noi, precum: parcul de transfer tehnologic, hub-uri IT, zone de terminal intermodal, zone de logistică, proiecte de mediu.
Prin seriozitate și muncă voi continua dezvoltarea județului Dolj!

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite