SMART Craiova

Stelian Gună – candidatul PSD pentru funcția de primar la Giubega

Ultimii patru ani au însemnat pentru comuna Giubega o permanentă dezvoltare pe toate planurile. Condusă de un om gospodar, comuna a prosperat și va continua să o facă, cu Stelian Gună primar. Și asta pentru că primarul Gună și-a propus de la bun început lucruri mari pentru comuna Giubega. Fiind o persoană orientată către rezultate, Stelian Gună a bifat în actualul mandat o serie de obiective extrem de importante.

“În perioada primului mandat la primăria Giubega, am reușit înființarea Serviciului de Evidență a Persoanelor. Pentru cei peste 2000 de locuitori, acest serviciu înseamnă un acces mai facil pentru obținerea unui act de identitate, reducerea timpilor de așteptare la eliberări, dar în primul rând un confort în ceea ce privește evitarea deplasării către Băilești în vederea obținerii acestor acte. Ca să nu mai vorbim de economia de bani…Acest proiect face parte din strategia administrației PSD de a aduce servicii necesare în comunitățile locale, din respect pentru oameni”,

a spus Stelian Gună.

Datorită lui Stelian Gună, sistematizarea circulației pe toate drumurile comunale a fost reglementată, iar la intrările și ieșirile din localitate au fost montate panouri totem. În comună, primarul a realizat studiul de fezabilitate pentru asfaltarea a 10 kilometri de drumuri comunale. Tot la nivel de infrastructură, strada Profesor Vâlcea Iulian a fost asfaltată, au fost înființate rigole, iar podețele au fost refăcute. Fiind o localitate intens circulată de șoferii care tranzitează rutele Craiova – Băilești sau Craiova – Calafat, comuna Giubega ocupă o poziție strategică deosebit de importantă pe care primarul a dorit să o exploateze la maxim, prin atragerea de investitori – firme private care au generat, la rândul lor angajări din rândul populației din comună. Lămpile clasice de iluminat stradal de pe Strada Calea Craiovei și Strada Calea Vârtopului au fost înlocuite cu altele pe led, piața comunală a fost racordată la rețeaua electrică, prin montarea de stâlpi de iluminare, iar cladirea principală a acesteia a fost igienizată corespunzător. Tot în piața comunală, a fost construit un pavilion pentru prezentare produse agricole. În cimitirul din localitate, au fost date în folosință două cișmele stradale cu apă curentă și cele două porți au fost reparate.

Cât privește alimentarea cu apă a locuitorilor, primarul Gună a executat un foraj de apă la o adâncime de 160 metri și a achiziționat două pompe de presiune pentru asigurarea apei în perioadele de vârf. Alte cinci cămine stradale au fost legate la rețeaua de apa, iar fântânile din localitate au fost securizate prin montarea de grătare de protecție. La capitolul achiziții, Giubega s-a îmbogățit cu un buldoexcavator, prin GAL Calafat, dar și cu un încărcător frontal, lamă pentru deszăpezire, remorcă și vidanjă.

“Dacă vorbim de reabilitări și investiții în obiective concrete, clădirea Primăriei Vechi a fost reabilitată, precum și Căminul Cultural prin CNI. La sediul Poliției, am construit gardul împrejmuitor și lângă clădirea Primăriei Vechi, am amenajat un loc de joacă. De asemenea, am realizat proiectul tehnic si am obținut finanțare prin PNDL 2, în vederea reabilitării Școlii Vechi. De asemenea, am realizat platformele de beton pe care sunt amplasate europubelele pentru colectare selectivă”,

a mai spus candidatul PSD pentru funcția de primar la Giubega.

Iar investițiile continuă: de la înființarea unei rețele gratuite de internet în mijlocul localității, în locurile publice, până la înființarea a 80 de hectare în islazul comunal cu pajiști temporare.

Și deși par obiective numeroase deja realizate la Giubega, primarul Gună spune că multe altele urmează să fie puse în practică în următorii patru ani: “Mandatul 2020 – 2024 înseamnă continuarea dezvoltării Giubegăi. Se vor finaliza mai multe reabilitări de clădiri precum cele ale Căminului Cultural și ale Școlii Vechi. Tot la reabilitări, vor intra și Dispensarul Uman și blocul în care își desfășoară Poliția activitatea. De asemenea, am de gând să construiesc un teren multisport la școala gimnazială.”

Primarul promite realizarea studiului de fezabilitate și depunerea solicitării în noul exercițiu financiar pentru obținerea finanțării în vederea realizării canalizării și epurarea apelor uzate, dar și modernizarea iluminatului public stradal prin accesarea de granturi norvegiene. La nivel de infrastructură, Gună va extinde asfaltarea cu încă 10 kilometri pe drumurile comunale. Actualul și viitorul primar va sprijini, în continuare, toți fermierii în vederea depunerii solicitărilor de subvenții la centrele APIA, dar și reprezentanții bisericii, în parteneriat cu alți investitori privați din comună, în vederea finalizării capelei.

Lucrările de cadastru gratuit prin P.N.C.C.F. vor continua, precum și acțiunile de colectare a gunoiului și a resturilor vegetale de pe domeniul public.
În viitorul mandat, primarul îi asigură pe localnici că va înființa încă 70 de hectare cu pajiști temporare în islazul comunal, dar și că va continua să atragă investitori pentru a crea și mai multe locuri de muncă. Tot în sprijinul crescătorilor de animale din zonă, în anii următori se va asigura o permanență a unui medic veterinar la Dispensarul Veterinar.

Comandat de Partidul Social Democrat Organizația Județeană Dolj, executat de Dănescu Florin-Bogdan I.I., www.smartcraiova.ro, CUI mandatar 21200019

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite