SMART Craiova

Pe 14 și 15 noiembrie, Muzeul de Artă Craiova vă invită la o ediție diurnă a evenimentului „Noaptea muzeelor”. Accesul este gratuit

Muzeul de Artă Craiova vă invită, în zilele de 14 și 15 noiembrie 2020, să participați la o ediție diurnă a evenimentului „Noaptea muzeelor”. Puteți vizita expozițiile de bază ale muzeului: Colecția de artă românească, Cabinetul Constantin Brâncuși sau expoziția temporară Constantin Flondor – SE COMPARĂ…

Accesul va fi gratuit și condiționat de respectarea regulilor impuse de contextul pandemiei generate de răspândirea virusului SARS-CoV-2: purtarea obligatorie a măștii, respectarea distanțării de minim 2 m, dezinfectarea mâinilor cu dezinfectantul pus la dispoziție la intrarea în muzeu.

Pentru a putea gestiona accesul publicului, reprezentanții muzeului recomandă ca vizita să se desfășoare în limita a 20 de minute. În funcție de afluxul de vizitatori, există posibilitatea de a prelungi accesul gratuit și în următoarele zile.

Program: 10:00 – 17:00. Ultima intrare la ora 16:30.

De asemenea, cei care doresc pot vizita muzeului și prin intermediul turului virtual:

http://muzeuldeartacraiova.ro/turvirtual/

Construit între 1898 și 1907, în mijlocul unui oraș cuprins de febra înnoirilor de la începutul secolului XX, Palatul Mihail se detașează prin detaliile de execuție, ce au distincția unei bijuterii migălos meșteșugite. Sunt reflectate astfel pretențiile și statutul social ale unuia dintre cei mai bogați oameni ai vremii, precum și ambiția și spiritul de concurență care l-au ajutat să facă avere. Astfel că, dacă Ghe. Grigore Cantacuzino, supranumit ”Nababul”, în București și consilierul regal Vălimărescu, pe aceeași stradă, încredințaseră construcția caselor lor faimosului arhitect Albert Galleron, ce proiectase, printre alte edificii importante din Regat, Ateneul Român, Constantin Mihail, nu s-a lăsat mai prejos. A apelat la un alt nume celebru în epocă: Paul Gottereau, arhitectul Casei Regale și autorul Palatului Regal, al Palatului Fundației Universitare ”Carol I”, al Palatului CEC.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite