SMART Craiova

„Școli inteligente“, cu internet, laptopuri și tablete

Modernizarea imediată a sistemului de învățământ, prin asigurarea accesului tuturor elevilor, studenților și cadrelor didactice la platforme moderne de educație și la resurse educaționale în format digital, este considerată o prioritate în Programul de guvernare al PSD.

Unul dintre principalele programe naționale, cu efecte vizibile pe termen scurt, pe care Partidul Social Democrat le va lansa după ce va prelua guvernarea urmărește implementarea conceptului de „școală inteligentă“ printr-o serie de măsuri concrete, cum este și cea care vizează conectarea la internet a tuturor unităților și instituțiilor de învățământ și în mod special a celor preuniversitare din mediul rural, din localitățile urbane cu până la 10.000 de locuitori, precum și a celor din zone izolate sau defavorizate. Proiectul va fi completat cu un amplu program de achiziții, prin care vor fi procurate laptopuri sau tablete cu abonament la internet, în vederea dotării elevilor, studenților și cadrelor didactice.
De asemenea, programul de guvernare include și realizarea, în colaborare cu Televiziunea Română, a unei platforme educaționale digitale și a unei biblioteci virtuale multimedia, acestea fiind destinate cadrelor didactice, elevilor și familiei.

Sprijin financiar pentru elevi și profesori

Printre principalele măsuri cu caracter financiar pe care PSD le are în vedere se regăsește dublarea alocațiilor copiilor, conform legislației în vigoare, dar și relaxarea criteriilor privind eligibilitatea pentru bursa de ajutor social, în cuantum de 1.000 de lei lunar, astfel încât fiecare elev care provine dintr-o familie în care părinții sau tutorii legali au salariul minim pe economie va putea beneficia de acest tip de sprijin.
În ceea ce privește cadrele didactice, măsurile propuse de Partidul Social Democrat vizează implementarea Legii nr. 153/2017, privind creșterea salariilor profesorilor, precum și stabilirea unei sume anuale care poate fi acordată profesorilor, sub formă de vouchere, pentru participarea la cursuri acreditate de formare profesională, studii universitare de masterat sau studii postuniversitare.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană DOLJ, executat de Danescu Florin-Bogdan I.I – www.smartcraiova.ro, cod AEP 11200020

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite