SMART Craiova

Teatrul Colibri dăruiește Un an într-o poveste!

Teatrul pentru copii și tineret Colibri Craiova reunește Un an într-o poveste și pregătește publicului surprize cu călătorii virtuale prin copilăria tuturor vârstelor, începând din 6 decembrie 2020 și până la finalul sărbătorilor de iarnă, pe 7 ianuarie 2021.

Timp de o lună, părinți, bunici, copii se vor putea descoperi unii pe alții în povești de ieri și de azi, care vor fi publicate de teatru pe pagina sa de facebook: Teatrul pentru copii și tineret Colibri, pe canalul YouTube – Teatrul Colibri, dar și pe site-ul instituției www.teatrulcolibri.ro, și care vor lua forma spectacolelor, atelierelor, tradițiilor de Crăciun și Anul Nou.
În serialul Un an într-o poveste, adulții și tinerii vor răsfoi cu emoție Albumul copilăriei, care readuce în timpurile noastre spectacolul de colecție Poveste de iarnă, ce mediază fericit întâlnirea generațiilor prin jocul actorilor de azi și vocile actorilor care îl aduceau pe scena teatrului craiovean de păpuși în decembrie 1990. Tot în filele albumului vor regăsi mult mai tânăra montare, La bulivar, birjar! La bulivar!, care în urmă cu șase ani bucura copiii în deja celebrul Autobuz cu păpuși, fiind ulterior prezentată doar în spații neconvenționale.

De asemenea, adulților aflați în căutare de idei pentru petrecerea unui timp cât mai creativ cu copiii, Teatrul Colibri le propune Laboratorul cu surprize, ce reunește o serie de ateliere de creație, bazate pe joacă, bucurie, imaginație, uimire și încântare.
Apoi, copiii și tinerii sunt poftiți să se inspire Din poveștile bunicilor și să descopere unele dintre cele mai frumoase obiceiuri din vremea sărbătorilor de iarnă, precum Vicleiul, Steaua, Sorcova sau Plugușorul. Pentru autenticitate și incursiune în arhiva creației populare doljene, Teatrul Colibri a făcut un parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, care a pus la dispoziție fotografii, imagini video și poveștile tradițiilor de Crăciun și Anul Nou.

Și, pentru că am trăit Un an ca niciodată, 2020 va fi trecut în revistă cu cele mai frumoase momente, întâmplări, creații, și amintim aici cele două premiere De-aș fi Scufița Roșie și Zâna Tăițeilor, Festivalul Puppets Occupy Street – Masquerade Edition, participarea la Festivalul stradal WonderPUCK de la Cluj, cu păpuși supradimensionate create în Festivalul Puppets Occupy Street, ateliere de creație și spectacole realizate exclusiv pentru mediul online, pe care le vom (re)vedea sub genericul Vacanța Fabricii de povești electroColibri.
În toată această călătorie, menită să ne țină aproape de frumusețea vieții de dincolo de ecranele telefoanelor, tabletelor sau computerelor, publicul îi va avea aproape pe actorii Teatrului Colibri: Ionica Dobrescu, Adriana Ioncu, Alla Cebotari, Alis Ianoș, Oana Stancu, Geo Dinescu, Daniel Mirea, Emanuel Popescu, Marin Fagu, Cosmin Dolea, Robert Iovan.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite