SMART Craiova

Consiliul Județean Dolj, mai aproape de comunitate prin digitalizare

Consiliul Județean (CJ) Dolj a simplificat modalitatea prin care cetățenii pot solicita, obține sau depune documente care vizează cele mai importante servicii oferite de instituție. Implementarea unui amplu proiect de digitalizare a făcut posibilă efectuarea acestor operațiuni online, mult mai rapid și fără a implica deplasarea la sediul CJ.

Demersul a inclus și crearea unei platforme electronice prin intermediul căreia toți cei interesați pot formula propuneri de investiții publice în anumite domenii sau își pot exprima opinia, votând inițiativele deja prezentate pe pagina web dedicată. De asemenea, site-ul oficial al CJ Dolj a fost modernizat și peste 120.000 de dosare cu acte din arhiva instituției sunt scanate și transpuse în format digital, pentru ca informațiile să poată fi puse mai ușor la dispoziția solicitanților.

„Demersul reprezintă un început pentru tot ceea ce înseamnă digitalizare, tehnici noi și apropierea de cetățean. Avem un prim rezultat al acestui proiect, mai exact un nou portal, un nou site pentru Consiliul Județean, dar și o platformă care permite ca obținerea unor acte administrative de către solicitanți să se realizeze online, iar procedurile de depunere să fie la îndemâna oricui, conturându-se astfel și o apropiere între administrația județeană și cetățeni.
Este un efort care s-a derulat pe o perioadă de 28 de luni și care a presupus activități de digitalizare și arhivare electronică a peste 93.000 de dosare provenite de la toate direcțiile CJ, număr care va fi acum suplimentat cu alte 30.000 de dosare. De asemenea, prin intermediul portalului web, doljenii au posibilitatea de a depune și a obține online o serie de documente, urmând ca, în viitorul apropiat, să poată fi emise și autorizații de construire.


În acest mod, beneficiarii – fie că sunt rezidenți în județ, fie că sunt plecați în altă țară – pot să solicite aceste acte, iar Consiliul Județean poate să le emită fără ca persoanele respective să se mai deplaseze la sediu, cu celebrul dosar cu șină și plic cu timbru.
În plus, punem la dispoziția doljenilor un sistem de colectare a propunerilor de la cetățeni și de votare a proiectelor pe care administrația le propune, dar și a inițiativelor venite din partea comunității. În acest mod, vom avea o consultare online pentru fiecare demers major sau chiar pentru bugetul județului nostru.
Site-ul modernizat al Consiliului Județean a devenit ușor de accesat de către persoanele cu dizabilități și este disponibil în 5 limbi de circulație internațională. Ne plasăm între primele instituții din țară, atât prin numărul de acte administrative pe care le vom emite în format electronic, cât și prin accesul direct pe care îl vor avea persoanele la informații.
Așa cum spuneam, acesta este doar începutul, pentru că prin acest proces de digitalizare vor trece toate instituțiile din subordinea CJ“, a precizat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Prin intermediul platformei https://eportal.cjdolj.ro/, pot fi solicitate, obținute sau depuse următoarele documente:
• avize pentru certificate de urbanism / autorizații de construire;
• acord unic;
• comunicare privind începerea lucrărilor de construire / desființare;
• comunicare privind terminarea lucrărilor de construire / desființare;
• acord prealabil pentru executarea de lucrări în zona drumurilor județene;
• cereri pentru licențe de traseu pentru activitatea de transport de persoane;
• acord pentru efectuarea de lucrări în clădirile de patrimoniu județean;
• informații despre concesionarea, închirierea sau vânzarea de bunuri;
• cereri de internare în unitățile de asistență medico-socială;
• cereri de evaluare complexă a persoanelor adulte cu handicap.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite