SMART Craiova

Episcopul de Nyeri și Muntele Kenya a conferențiat la Școala Doctorală „Sfântul Nicodim” din Craiova

Şcoala Doctorală „Sfântul Nicodim” a Facultăţii de Teologie din Craiova a organizat săptămâna aceasta, pentru doctoranzi, conferinţa online intitulată „Viaţa bisericească şi teologie în context african”. Conferinţa a fost susţinută de Preasfinţitul Părinte Neophytos Kongai, Episcopul Ortodox de Nyeri şi Muntele Kenya, alături de Pr. Prof. Dr. John Ngige, Decanul Departamentului de Teologie, Studii Religioase şi Consiliere din cadrul Universităţii Metodiste din Kenya. Evenimentul a fost deschis în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Irineu şi s-a desfăşurat prin grija Părintelui Decan al Facultăţii de Teologie, Pr. Prof. Univ. Dr. Răzvan Stan.

Această acţiune face parte dintr-o serie mai largă de evenimente care au drept scop dezvoltarea internaţionalizării la nivelul Şcolii Doctorale de Teologie din Craiova.
În cadrul conferinţei, Preasfinţitul Părinte Neophytos Kongai, Episcopul Ortodox de Nyeri şi Muntele Kenya, le-a vorbit doctoranzilor despre situaţia creştinisului şi ortodoxiei în Kenya şi provocările pastoraţiei şi evanghelizării poporului african. Preasfinţitul Părinte a subliniat de asemenea importanţa asistenţei sociale a Bisericii desfăşurate în Africa şi totodată un mare accent a fost pus pe existenţa centrelor catehetice.
În continuare, Părintele Prof. Dr. John Ngige, Decanul Departamentului de Teologie, Studii Religioase şi Consiliere din cadrul Universităţii Metodiste din Kenya, a descris situaţia învăţămantului teologic din Universitatea la care predă si posibilitatea viitoarelor colaborări cu universităţi din Europa, inclusiv din România. La final a avut loc sesiunea de întrebări din partea doctoranzilor.

Preasfinţitul Părinte Neophytos Kongai, Episcopul Ortodox de Nyeri şi Muntele Kenya, alături de Pr. Prof. Dr. John Ngige, Decanul Departamentului de Teologie, Studii Religioase şi Consiliere din cadrul Universităţii Metodiste din Kenya, s-au aflat în Cetatea Băniei în perioada 8 – 10 noiembrie, la invitaţia Şcolii Doctorale „Sfântul Nicodim” a Facultăţii de Teologie din Craiova. Cu acest prilej, au vizitat şi Mănăstirea Lainici din judeţul Gorj, unde au fost întâmpinaţi de Arhim. Ioachim Pârvulescu, stareţul Mănăstirii. La Craiova, reprezentanţii Facultăţii de Teologie le-au prezentat Paraclisul Facultăţii, Biblioteca, muzeul unde se află expuse lucrări ale studenţilor, laboratorul de restaurare carte şi icoane. Invitaţii au asistat de asemenea la momentul depunerii Jurământului de Credinţă a doi dintre absolvenţii Doctoratului la Facultatea de Teologie din Craiova.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite