SMART Craiova

Zile pline cu povești în premieră la Teatrul Colibri!

Maraton de evenimente în această săptămână în lumea poveștilor Colibri. Două noi spectacole își fac intrarea în repertoriul Teatrului pentru copii și tineret Colibri Craiova: „Fantezie de Crăciun“ și „Cutia cu povești“. Ucenicii atelierelor Fabricii de povești electroColibri urcă pe scenă în aplauzele publicului, și o expoziție foto, în foyer-ul instituției. La final de săptămână, păpușarii Teatrului Colibri dăruiesc publicului spectacole dintr-o iarnă ca-n povești, în Centrul Vechi.

Vineri, 10 decembrie 2021, la ora 18:00 ne bucurăm de premiera spectacolului „Fantezie de Crăciun“, scenariul și regia Valentin Dobrescu, scenografia Eustațiu Gregorian și Valentin Dobrescu, muzica Alin Macovei – Moraru, cu actorii: Cosmin Dolea, Ionica Dobrescu, Emanuel Popescu, Robert Iovan, Oana Stancu, Alis Ianoș, Adriana Ioncu, Alla Cebotari, Daniel Mirea. „Fantezie de Crăciun“ este un spectacol cu un scenariu original, dedicat sărbătorilor de iarnă, în care regăsim deopotrivă creații scenografice noi și păpuși, elemente de decor și recuzită din vechi spectacole ale teatrului. Preț unic: 20 lei / pers.
„Fantezie de Crăciun“ își așteaptă publicul și duminică, 12 decembrie 2021, dar de la ora 18:00, în Centrul Vechi – Piața Frații Buzești.

O altă premieră marca Teatrul Colibri, „Cutia cu povești“, concept de spectacol unic în România, dar cunoscut publicului craiovean din Festivalul Puppets Occupy Street, va fi prezentată duminică seara, în Centrul Vechi. „Cutia cu povești“, o creație a actorilor Geo Dinescu și Marin Fagu, spectacol de o persoană, formă de teatru brazilian lambe-lambe, este adaptare după „Pomul cel darnic“, de Shel Silverstein, și spune povestea unei prietenii de-o viață între un copil și un copac, o prietenie ca-n povești.

Până atunci, ne vedem la teatru sâmbătă, 11 decembrie 2021, la ora 18:00, la spectacolul „Povestea celor trei purceluși“, teatru interactiv, vesel și educativ, de și cu Geo Dinescu și Marin Fagu, pictură Iulia Goanță.

Duminică, 12 decembrie 2021, la ora 11:00 salutăm publicul cu „Bună dimineața, noapte bună“, în spectacolul adaptare după Donald Bisset, traducerea Ivan Juvetov şi Adriana Bora, regia Joro Ivanov, scenografia Eustaţiu Gregorian, muzica Alexandr Mihailov, cu actrițele Adriana Ioncu şi Alla Cebotari.

După spectacol, duminică, 12 decembrie, la ora 13:00 vor urca pe scenă ucenicii atelierelor Fabricii de povești electroColibri, din seria octombrie – decembrie 2021: Primul pas pe scenă (coord. Alis Ianoş), Puzzle Factory și Creatorul de păpuși (coord. Adriana Teodorescu), Culorile copilăriei, Învățăm să ne jucăm, Construim povești şi Reporter special (coord. Laura Pumnea), Descoperire prin teatru și Cine sunt eu? (coord. Geo Dinescu), Animație digitală (coord. Marin Fagu), În fața și în spatele camerei (coord. Marin Fagu și Geo Dinescu).

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite