SMART Craiova

Încep lucările de reamenajare a zonei de acces în Parcul Nicolae Romanescu

În aproximativ o săptămână, calea de acces în Parcul Nicolae Romanescu, de pe Bulevard, va intra în amplu proces de modernizare. Lucrările vor demara pe 11 octombrie, iar investiția se ridică la peste 640.000 de lei, plus TVA.

Zona de acces în Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova, cea în care se află amplasată statuia cu doi cai, va fi reabilitată, întreaga zonă în care în acest moment este folosită drept parcare va fi transformată într-o piațetă care să fie în concordanță cu interiorul parcului. Lucrările vor începe pe 11 octombrie.

„Statuia, așa cum o vedeți, nu mai putea să reziste pentru că tot placajul ei este deteriorat și căzut. La început, am vrut să facem doar o reparare a statuii. Am primit observații de la Comisia Monumentelor Istorice că există o disproporție între statuie și soclul său. Am văzut și discrepanța între interiorul parcului și această intrare principală și atunci am luat hotărârea să aliniem piațeta la nivelul de modernizare și de refacere. Astfel piațeta va fi refăcută în totalitate, cu materiale asemănătoare cu cele din parc. Toate trebuie să țină cont de acest monument istoric, pentru că și statuia face parte din acest ansamblu, fiind în apropierea zonei de protecție a monumentului istoric”,

a spus Mihail Genoiu, primarul municipiului Craiova.

Conform contractului, firma care a câștigat licitația, Ambient One Construct, din Constanța, are la dispoziţie şase luni pentru execuţia lucrărilor, însă în perioada rece este posibil ca acestea să fie suspendate.

Autoritățile locale atrag atenția vizitatorilor parcului că în timpul desfășurării modernizării, această zonă va fi închisă. Pe noul amplasament vor fi montate bănci și se vor amenaja spații de verdeață. Pentru a înlesni accesul cărucioarele pentru copii, bordurile care delimitează spațiul respectiv vor fi înlăturate.

Zona nu va mai fi destinată pentru parcare, ci va fi o zonă de agrement, pietonală. Se vor începe studiile pentru transformarea parcării de la poarta cealaltă, acolo e un spațiu verde, care nu știm dacă este prins în registrul spațiilor verzi. Dar studiem ce posibilitate avem să facem acolo o parcare. Poate gândim și acea parcare supraetajată de care vorbim de ani de zile să o facem în Craiova. Să facem acolo proiectul-pilot cu parcarea supraetajată”,

a completat primarul Craiovei.

Adauga comentariu

Follow us

Vrei sa primesti cele mai noi stiri pe facebook?

Cele mai citite